Home » The Damned Few – Live In Hedon (Zwolle) 30-9-2021

The Damned Few – Live In Hedon (Zwolle) 30-9-2021

door Edwin Knip
371 views 2 minuten leestijd

In de uitverkochte kleine zaal van Hedon in Zwolle mocht The Damend Few de nieuwe EP presenteren.
Als voorprogramma speelt zanger/gitarist Corvin Silvester enkele nummers, daarna is het tijd voor de hoofdact. Zangeres Dion Legebeke, gehuld in een oversized motorjack, is duidelijk: “Godverdomme, wat heb ik dit gemist“. De band knalt vanaf het de eerste tonen van Hypnotized, afkomstig van het debuut The Dirt. Vol gas met de volumeknop op standje burenruzie. De band heeft er zin in, dat is wel duidelijk.
Legebeke heeft een enorm vocaal bereik en zingt vanuit haar tenen. Nummers als Woman en Rain volgen, alles in een energiek tempo als een voortdenderende dieseltrein. Bij het eerste nummer van de nieuwe EP Black Blooded Woman komt Silvester op het podium om mee te spelen met Born To Die. Tempo en volume gaan iets naar beneden en de stem van Silvester geeft het nummer wat meer lading.
Hierna stort de band zich vol overgave in een snoeiharde uptempo versie van Jefferson Airplane’s Somebody To Love. Het psychedelische is er wel vanaf in de nieuwe versie mede door de toevoeging van gitarist Davy Knobel (At First) die bij dit nummer een gastrol mag vervullen. Break Up is een spiksplinternieuw nummer dat gevolgd wordt door Fool van de laatste EP. De band speelt strak, gitarist Jansen leeft zich uit in sterke solo’s en bassist Schrijver plukt schijnbaar achteloos aan zijn snaren. Het plezier van het spelen spat van de band af.
In het laatste deel komen de resterende drie nummers van de EP voorbij, Why, Baby Boo en Black Blooded Woman. Legebeke vertelt nog dat Baby Boo één van haar favorieten is waarna de band een ijzersterke uitvoering neerzet. Ondertussen is er veel contact met het publiek waar bekenden tussen staan, Legebeke weet hoe ze het publiek moet bespelen, ze vraagt af en toe of iemand wat bier kan brengen, voor haar of voor drummer Sestu. Het is een feestje zowel in de zaal als op het podium. Voor de toegift Communication Breakdown komt zanger Bastian nog op het podium maar daarna is het toch echt voorbij.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00