Home » Blackberry Smoke – Paradiso (Amsterdam) 01/11/2015

Blackberry Smoke – Paradiso (Amsterdam) 01/11/2015

door Arjen de Graaf
165 views 3 minuten leestijd

Voor de tweede keer dit jaar doet Blackberry Smoke een Europese tour waarbij Nederland ook nu weer niet ontbreekt. Het is duidelijk dat de groep er alles aan doet om ook in Europa aan populariteit te winnen. En dat er progressie zit in de bezoekersaantallen blijkt uit het feit dat Paradiso deze avond goed gevuld is met enthousiastelingen. En dat is best opmerkelijk omdat de voorgaande concerten in ons land niet uitverkocht waren.2015_11_01_IMG_013999
Zo stonden de heren vorig jaar nog in een niet uitverkochte oude zaal van de Melkweg een paar honderd meter verderop. Paradiso is weliswaar ook niet uitverkocht maar er zit qua capaciteit wel een enorm verschil tussen beide zalen. De conclusie is in ieder geval dat de populariteit van Blackberry Smoke in de hoofdstad binnen een jaar een behoorlijk stuk gegroeid is. En dat is een goede zaak. Niet alleen voor de groep maar ook voor Southern rock in het algemeen.
Six ways to Sunday is het gepaste startschot op deze mistige zondagavond. Let me help you (find the door) en Like I am zorgen voor een overdonderend begin. Het geluid is prima en de sfeer zit er ook direct al goed in. De eerste helft 2015_11_01_IMG_014012van het optreden is om te smullen met o.a. Pretty little lie, Rock and roll again, Good one comin’ on en het stampende Sanctified woman. Gedurende de avond komen ook de rustigere nummers aan bod. Mooie uitvoeringen van Living in the song, The Whippoorwill en het prachtige One horse town gaan er eveneens in als koek.
Toch draait het deze avond voornamelijk om het stevigere werk van de groep met als hoogtepunten het geweldige Shakin’ hands with the holy ghost en het luidruchtig meegezongen Up in smoke. Zoals altijd is zanger/gitarist Charlie Starr de man waar het voornamelijk om draait zonder overigens afbreuk te doen aan de inbreng van de overige drie muzikanten. Gitarist Paul Jackson is een onmisbare schakel binnen het geheel. Zonder hem zou Starr niet zo kunnen schitteren als hij nu doet. Het samenspel is prachtig waarbij Starr alle ruimte krijgt om te excelleren. Ook vocaal zijn de heren perfect op elkaar afgestemd. Maar eerlijk is eerlijk, zonder Starr geen Blackberry Smoke.2015_11_01_IMG_014139
Het is alleen jammer dat Starr ondanks al zijn kwaliteiten niet iets meer contact maakt met het publiek tussen de nummers door. Veel verder dan “thank you Amsterdam” en “nice to be here” komt hij niet.  Op die manier zou het optreden toch iets extra’s krijgen. Maar verder niets dan lof voor de heren. Een fantastische avond die na bijna twee uur met het geweldige Ain’t much left of me perfect wordt afgesloten.
Het interview met frontman Charlie Starr kun je hier lezen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00