Home » Blaudzun – Luxor (Arnhem) 16/03/2017

Blaudzun – Luxor (Arnhem) 16/03/2017

door marcel@rockportaal.nl
227 views 4 minuten leestijd

Al een paar weken keek ik hier naar uit: Blaudzun in het mooie LuxorLive in Arnhem. Volgens de website zou er geen support act zijn, als ik echter de zaal in kom is het podium toch wel heel vol. En als mijn oog op de 2e drumkit valt weet ik het zeker, toch een support act. Na even navragen blijkt dit de band Midas te zijn. Overigens geheel niet vervelend!
Midas won ooit al de zilveren plak bij “De grote prijs van Nederland” met zijn band The Fudge. Deze band is echter geen lang leven beschoren en Midas zelf verhuist naar Barcelona. In deze mooie stad kwam het idee voor een nieuwe band met zijn eigen naam, Midas was (opnieuw) geboren. Mocht je vorig jaar toevallig naar de Common Linnets zijn geweest dan ken je deze band al want ook daar waren ze support act.
Dit jaar mag hij dus mee met Blaudzun tijdens zijn “Jupiter pt2” tour langs een aantal grote poppodia. De muziek van Midas neemt ons qua gevoel mee terug naar het begin van de jaren 70. Neil Young, Fleetwood Mac, Supertramp maar af en toe ook wat Beatles en vroege Pink Floyd invloeden zijn terug te horen in een strak gespeelde set door deze jonge frisse band. Eind deze maand komt hun eerste album uit en ik ben er van overtuigd dat ze zeker klaar zijn om vanaf volgend seizoen zelf “de baas” te spelen. Voor een support act spelen ze trouwens best lang (ruim 45 min) waarna het hele podium omgebouwd moet worden voor Blaudzun. Na ca. 20 min ziet het podium er opgeruimd uit en is LuxorLive helemaal klaar voor de hoofd act van deze avond, Blauzun.
Blaudzun komt vanavond naar Arnhem om het 2e deel van zijn drieluik Jupiter ten tonele te dragen. Het lijkt een beetje mode te worden, eerst 2 EP’s en dan een volledig album waarop deze 2 EP’s ook weer terug komen, we zagen dit eerder bij onder meer The Jacks en onlangs nog bij Drive like Maria. Als ik op de setlist kijk zie ik al dat het een mooi lang concert gaat worden, maar liefst 24 nummers staan op het programma. Het eerste half uur wordt gevuld met nummers van het nieuwe Jupiter.
Tijdens het mooi opgebouwde openingsnummer When we wrote this blijkt al dat de band er zin in heeft, wat een enthousiasme! Al tijdens het 3e nummer ligt wat mij betreft het hoogtepunt van de avond, Mud is de titel en dit had zomaar het afsluitende nummer kunnen zijn lettend op de energie die van het podium af spat, de band gaat volledig los. Blaudzun lijkt op dit moment af en toe een stevige rockband te zijn geworden om vervolgens weer terug te keren naar de melancholische klanken van waar het ooit vandaan kwam. Zo wisselen tijdens de hele set stevige en soms mooie verstilde nummers elkaar af en zijn er ongemerkt 2 uur omgevlogen. Voor veel fans is het volledig akoestisch op ukelele gespeelde Wolf’s behind the glass een van de hoogtepunten. En natuurlijk werd (als 24e en laatste encore) ook nog het nog altijd populaire Promises of no man’s land ten gehore gebracht, om vervolgens de fans nog even lekker te maken met het feit dat ook Jupiter 3 niet lang meer op zich zal laten wachten.
Als de opbouw van deze 3 traps raket zich op deze manier voort zet zien we Johannis Sigmond en zijn band Blaudzun volgend jaar misschien wel in nog net iets grotere zalen als b.v. 013 of Afas Live optreden. Met de klok op 00.00u keer ik moe maar voldaan huiswaarts en draai in de auto nog maar eens het heerlijke Mud om wakker te blijven…


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00