Home » Bleed From Within: We vinden het wel leuk als we extra hard moeten rocken om het publiek te overtuigen

Bleed From Within: We vinden het wel leuk als we extra hard moeten rocken om het publiek te overtuigen

door Jochem van der Steen
3,5K views 4 minuten leestijd

Bleed From Within stond op het hoofdpodium van Alcatraz om hun energieke metalcore te laten horen. Steven “Snev” Jones (vocalist/gitarist) en Craig “Goonzi” Gowans (gitarist) waren zo sympathiek tijd vrij te maken om even met ons te praten na de show.

Zijn jullie een beetje tevreden over jullie optreden?

Craig: Jazeker, de energie was geweldig. Iemand van de catering hier complimenteerde ons ook nog. Ik heb het gevoel dat dit onze beste show was van de zomer. En we hebben er zo’n 21 gedaan. We hebben onlangs getourd met Amon Amarth en Heaven Shall Burn.

Amon Amarth is toch wel een ander publiek. Konden zij jullie wel waarderen?

Craig: Ja, ze reageerden best goed op ons. We hebben ook al getourd met Megadeth en Testament dus we zijn wel gewend om het publiek voor ons te winnen.

Steven: We klinken wel heel anders, maar er werd ons gezegd dat het Amon Amarth publiek ons toch wel zou kunnen waarderen. Dus we gingen er gewoon op uit en deden ons best. Elke dag hebben we mensen voor ons kunnen winnen. Het is wel een mooie uitdaging. We vinden het wel leuk als we extra hard moeten rocken om het publiek te overtuigen, en uiteindelijk lukt dat altijd. In het begin zijn de mensen dat wat onzeker over wat ze van ons moeten vinden maar op het laatst zijn er toch crowdsurfers en circle pits.

Is het moeilijk om een setlist voor een festival vast te stellen?

Steven: Nee, we spelen eigenlijk dezelfde setlist bij festivals als clubshows. Ons nieuwere werk doet het beter bij grootschalige shows. Vroeger was onze muziek wat sneller, maar we hebben nu wat langzamere nummers zodat mensen beter kunnen meekrijgen wat er allemaal gebeurt. Maar we hebben ook nog wel snelle nummers hoor. Onze drummer speelt graag het snelle werk, dus die moeten we er ook in houden.

Onlangs kwam jullie nieuwe single, The Will To Resist uit. Komt er ook een nieuw album uit dan?

Steven: Niet precies. Er komt een deluxe versie uit van ons laatste album, Shrine. Daar staan wel drie nieuwe nummers op. Er komt ook nieuw artwork en nieuwe merch. Je kunt dit verwachten op 10 November. Sommige mensen vonden het in eerste instantie moeilijk om enthousiast te worden over onze single, omdat ze dachten dat het slechts een vergeten B-kant is. Maar we zijn echt erg blij met het nummer en we hebben het juist bewust bewaard voor deze editie omdat we hem zo sterk vinden.

Jullie hebben jullie eigen speciaalbiertjes uitgebracht. Dan hebben jullie vast ook van het lokale Belgische bier genoten?

Steven: We hebben in totaal drie biertjes uitgebracht. De laatste was Fracture, naar het gelijknamige nummer. Het is DIPA gemaakt van bloedsinaasappels. Onze drummer is de beernerd van de band en die verzint de biertjes. Ze zijn allemaal uitverkocht. Wellicht komen we voor het volgende album weer met een nieuw biertje. We hebben hier wat Jupiler in de koelkast backstage en wat speciaalbier. Mijn favoriete Belgische bier is Delirium en die koop ik altijd in een winkel in mijn woonplaats Glasgow.

Drinken jullie ook voor de show of is dat not done?

Craig: Drinken tijdens en na de show, ja. Voor, nee. Ik zou mijn balans verliezen, als je mij op het podium hebt zien headbangen begrijp je dat.

Steven: Vroeger dronk ik wel eens een paar biertjes voor de show, voor de energie. Maar nu neem ik gewoon een espresso.

Blijft er nog ruimte over voor hobbies met zo’n druk tourleven?

Craig: Ja, ik snowboard graag. Maar vanwege het weer kan ik dat maar eens per jaar. En ik moet natuurlijk opletten dat ik mezelf niet blesseer voor een tour. Nu paddleboard ik ook.

Steven: Ik speel voetbal. Ik speel al sinds kind en ik ben misschien niet zo goed, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. Ik ga ook naar de wedstrijden van ons nationale team, ik woon maar een korte wandeling van het stadion vandaan.

Foto: Istvan Bruggen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00