Home » Blind Guardian – Beyond The Red Mirror

Blind Guardian – Beyond The Red Mirror

door Sjoerd van der Zalm
120 views 2 minuten leestijd

Blind Guardian - Beyond The Red Mirror - ArtworkHet uit Duitsland afkomstige Blind Guardian levert met Beyond The Red Mirror zijn tiende album af. Geïnspireerd door mythologische verhalen, legendes, levenservaringen en de eigen fantasie heeft Blind Guardian het voor elkaar gekregen een fantastisch verhaal te creëren. Vandaar dat  ik even rustig ga zitten om onze vertellers aan het woord te laten.
De cd start met het nummer The Ninth Wave. Het intro van The Ninth Wave is werkelijk om kippenvel van te krijgen. Eerst het koor, die met prachtige zang het intro op stoom brengt, waarna het intro zich verder ontwikkeld en het nummer een spannende en meeslepende start van deze cd geeft.  Blind Guardian laat op de cd horen van alle markten thuis te zijn. Zo zijn er verschillende stevige nummers op Beyond The Red Mirror te vinden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Twilight Of The Gods, Ashes Of Eternity, Prophecies en The Holy Grail. Uitzondering binnen de stevige nummers is Sacred Mind. De anderen beginnen stevig, maar Sacred Mind is een nummer dat vrij rustig begint en daarna pas de spanning opbouwt tot erg goed nummer. Andere gemeenschappelijke factor is dat de nummers stuk voor stuk  een meezingrefrein hebben. Het zijn namelijk nummers die  makkelijk  blijven hangen en op die je zelfs een gegeven moment zelfs mee gaat zingen.  The Throne en  At The Edge Of Time zijn de meest uitgebalanceerde nummers op dit album. De afwisseling hard en zacht is tot in de perfectie uitgewerkt en een genot om naar te luisteren. Geëindigd wordt er met het rustige nummer Miracle Machine en Grand Parade. Het is mooi om het contrast te horen tussen het rustige  Miracle Machine en het blije en opgewekte Grand Parade. En zoals het een goed verteller betaamt, weten ook de heren van Blind Guardian het verhaal op een goede manier af te sluiten., Eind goed al goed.
Beyond The Red Mirror is een album, dat in mijn geval, voorbij vliegt. Het is alsof ik mijzelf letterlijk in het verhaal van Blind Guardian begeef. Alles is tot in de perfectie afgewerkt. Ik sluit het muzikale boek en begeef mij alvast naar een volgend avontuur achter weer een andere spiegel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00