Home » Bloodshed Fest – Dynamo (Eindhoven) 16&17/10/2015

Bloodshed Fest – Dynamo (Eindhoven) 16&17/10/2015

door Patrick Spruytenburg
199 views 3 minuten leestijd

Bloodshed Fest. Het festival wat door liefhebbers van ingetogen singer-songwriter of technisch hoogstaande lang getrokken progressive-achtige nummers met een grote boog gemeden wordt. Maar wat voor liefhebbers van grindcore en alle aanverwante genres als een walhalla beschouwd wordt. Het is dan ook niet meer dan normaal om naast Nederlands ook Belgisch, Duits, Engels maar zeker ook Oost-Europese talen om je heen te horen op dit tweedaags festival, waarvoor de aftrap op de vrijdag aan het begin van de avond gegeven wordt.
2015-10-16_081De time table is op een dusdanige manier in elkaar gezet dat het mogelijk is om je bijna non-stop in vele decibellen geluid onder te dompelen in afwisselend de main stage en de basement stage. In het atrium is de mogelijkheid om even tot rust te komen met een lekker biertje en/of een lekker bordje eten, al dan niet snuffelend tussen vele aangeboden LP’s, CD’s en bandshirts.
Niet ten nadele van de bands bedoeld, maar Bloodshed Fest is echt zo’n festival waar het om de sfeer gaat. Muziek en bier. Veel muziek. Vooral veel bier. Met als gevolg stemming. Heel veel stemming! Met name de kleinere basement stage met zijn kleiner wordende ruimte naar het podium toe zorgt er voor dat er al na een paar bands een muffe lucht van bier en zweet hangt, en mocht je bang zijn dat iemand op je splinternieuw Bommel schoenen gaat staan of dat je een druppeltje bier op je McGregor bloesje krijgt, dan kun je hier beter weg blijven. De pit is er niet mals om, en naarmate het later wordt blijkt dat alcohol een ongunstige werking op zowel oriëntatie- & evenwichtsvermogen heeft: het is meer regelmaat dan uitzonderingen dat gevallen bezoekers weer overeind gezet moeten worden. Door de grotere capaciteit van de main stage duurt het wat langer tot de zaal hier zo’n zelfde kookpunt kent, maar met name Negative Aproach weet een sfeertje te scheppen waar je U tegen zegt!
2015-10-16_078De zaterdag kent eigenlijk een zelfde verloop als de vrijdag. alleen begint het festival nu al ‘s middags om half 3. Als ik aan het begin van de avond aan kom zetten is duidelijk dat de tapkraan meer open dan dicht heeft gestaan. Her en der in de hoekjes van het atrium maar ook de beide podia bevinden zich al de nodige slachtoffers van het bier waarbij de draagkracht van de benen het heeft begeven. Het gekkenhuis van gisteren zet zich voort tot in de late uurtjes. Veel onbekende bands in voor mij moeilijk te classificeren genres. Muzikaal gezien maak ik hier een uitstapje buiten mijn comfort zone. Ga ik een CD’tje aanschaffen? Ik denk ‘t niet. Maar ga ik volgend jaar terugkomen voor dit feestje waar bands & publiek een waanzinnig feestje bouwen, waar stagediven & crowdsurfen aangemoedigd worden en waar de security met een lachend gezicht alles in de gaten staat te houden, in de wetenschap dat er toch niks gebeurt? Reken maar!
Line-up main stage vrijdag:
Oi Polloi- Negative Approach – Agrimonia – D-Beatles – Blackmail
Line-up basement stage vrijdag:
My Minds Mine – Entrails Massacre – Suffer – Psykoanalyysi – Dysteria
Line-up main stage zaterdag:
Mantar – Crude S.S. – Skitsystem – Vitamin X – The Arson Project – Hierophant – Desdemona – World Downfall – Teethgrinder
Line-up basement stage zaterdag:
Wiegendood – Coyness – Attack Of The Mad Axeman – Halshug – UxDxS – Henry Fonda – FUBAR – Lifespite – Ancst – Sick Of Stupidity


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00