Home » Grave Digger – Exhumation (The Early Years)

Grave Digger – Exhumation (The Early Years)

door Maurice van der Zalm
124 views 2 minuten leestijd

626_GraveDigger_CMYKHalverwege 2014 bracht het Duitse Grave Digger het album Return Of The Reaper uit via Napalm Records. In afwachting van een nieuw studioalbum van de band rond de uiterst charismatische Chris Boltendahl brengt Napalm Records het album Exhumation – The Early Years uit. Het album staat vol met nummers uit de beginjaren van de band waaronder het onvergetelijke en klassieke Shoot Her Down, afkomstig van de eerste Grave Diggerdemo uit 1982 (!).
Daarnaast natuurlijk nog meer uit de beginjaren van een carrière die vijfendertig jaar beslaat. Vijfendertig jaar waarin Grave Digger rockt volgens het boekje. Met een stevig gitaargeluid, het schorre geluid van zanger Chris en altijd in een stevig maar makkelijk volgbaar ritme en tempo. Geen toeters en bellen, maar gewoon hardrock voor de ‘gewone’ fan.
Terug in de tijd komen van het album Heavy Metal Breakdown uit 1984 onder meer de tijdloze nummers Headbanging Man en Heavy Metal Breakdown. Twee nummers die in 1997 ook nog op een EP verschenen, maar waarin Grave Digger rock speelt zoals het gespeeld moet worden en dat heden ten dage nog steeds overeind blijft en karakteristiek is voor het complete oeuvre voor Grave Digger. Onze pessimisten klagen dan: “Bah, Het is ook altijd hetzelfde liedje” terwijl onze optimistische vrienden zeggen: “Ha fijn, Het is ook altijd hetzelfde liedje”. Van het album uit 1984 vinden we ook nog We Wanna Rock You en Tyrant. De overige albums waarvan de nummers zijn gehaald zijn: Witch Hunter uit 1985 (Witch Hunter, Get Away en Here I Stand), War Games uit 1986 (Fire In Your Eyes, Drop the Bomb, Playing Fools en Paradise) en het meest recente (!) album Stonger Than Ever uit 1987 (Stand Up And Rock). Het album Exhumation – The Early Years geeft daarmee een aardig kijkje in de rijke historie van Grave Digger en laat meteen horen dat een onveranderlijke sound ijzersterk kan zijn. Voor de echte fans is dit een ‘Best Of…’ album met wel de twee bonustracks My Private Hell Morning en Yound And Dangerous als voorproefje van het naderende nieuwe studioalbum. Voor liefhebbers van pure rock’and’roll/hardrock een uitstekend album om in de collectie te hebben.
[youtube id=”WVLf0Te2qqo” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=WVLf0Te2qqo”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00