Home » Clipnieuws uit Vlaanderen met dynamiet en een criminele clown als regisseur

Clipnieuws uit Vlaanderen met dynamiet en een criminele clown als regisseur

door Filip van der Linden
170 views 3 minuten leestijd

We hebben voor jullie drie knappe video’s uit Vlaanderen. Eentje van deathmetalband Carnation,  een tweede van de Nederlandstalige hardrockformatie Beuk en een derde van Eternal Breath. Aansluitend kan je nog luisteren naar drie leuke lyricvideo’s, van In Motion, Earupt en de nieuwe powermetalband Witchlords.
 
Beuk brengt hardrock in het Nederlands. Hun eerdere singles waren al prima en ook de nieuwe, Dynamiet, is bijzonder geslaagd. Dynamiet is ook de naam van hun nieuwe EP. Daarvan vind je binnenkort een review op deze site.

Ook al een clip met (snelle) wagens komt van Eternal Breath. Kan ook moeilijk anders met een titel als Need For Speed. Deze single is de voorbode van het album World Of Chaos dat later dit jaar uitkomt.

 
Carnation houdt het bescheiden met video-outtakes van de opnames van Power Trip, de nieuwe single uit het album Chapel Of Abhorrence. Carnation is momenteel op tournee doorheen Duitsland met aansluitend shows in Tsjechië en Zwitserland.  Deze zomer en in het najaar richt de band zich op de festivals en treden ze aan op MetalWorksFest en Alcatraz in België,  Pitfest in Nederland en het Asakusa Deathfest in Japan. Carnation bracht ook zopas nog een split-viny-single uit met het Nederlandse Bodyfarm.

In Motion is na Entering Polaris het nieuwe studioproject van Tom Tas (ex-Ostrogoth, Thorium, 23 Acez). De lyricvideo voor Thrive moet jullie warm maken voor het debuutalbum Thriving Force van In Motion, dat zopas uitgebracht werd op het Nederlandse label Freya Records. Op Thrive krijg je gastvocalen van David Davidson van Revocation en van Björn Strid van Soilwork.

De gloednieuwe Belgische powermetalband Witchlords heeft net een klassiek powermeta album uit. Dit duo laat zich inspireren door oorlogsspelletjes en – muzikaal dan – door Helloween en Blind Guardian. Het album heet Demons In The Dark en de lyric-video is voor de titeltrack.

Earupt brengt groovemetal overgoten met een thrashy sausje. Daar voegen ze ook nog wat progressieve elementen aan toe. Hun tweede album, Elements, verscheen begin dit jaar. De lyric-video is voor Hooked On Life.

Dan nog videoclip-nieuws waar we nog geen beelden bij hebben. De Vlaamse metalcoreband Signs Of Algorithm wil een clip opnemen voor hun single Skincrawler. Daarvoor zijn ze gaan aankloppen bij Diamond City Films van Luk Wyns, de man achter o.m. de spraakmakende tv-serie Crimi Clowns met Johnny de Mol en Manou Kersting. De band kan de nodige fondsen voor de opnames niet helemaal zelf ophoesten en doet daarom een beroep op fans. Iedereen mag meehelpen via https://nl.ulule.com/signs-of-algorithm/?fbclid=IwAR2JkcgVEZ6aBp6BY_dRpkJBDqn02eu0dNz7D6xgNfFis5OaN-ah6ZWufyY
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00