Home » Concrete Priest – Poppodium 013 (Tilburg) 13/10/2021

Concrete Priest – Poppodium 013 (Tilburg) 13/10/2021

door Xander Pas
577 views 2 minuten leestijd

Metal goden Judas Priest bestaan 50 jaar en dat moet gevierd worden. De band werd in 1969 opgericht in Birmingham, Engeland en brachten in 1974 debuut album ”Rocka Rolla” uit. Het duurde nog twee jaar totdat hun doorbraak album ”Sad Wings of Destiny” uitkwam. Mede dankzij de hoge vocalen die kenmerkend zijn voor Halford op nummers zoals ”Victim of Changes” werd dit album een succes. Nu is het alweer 52 jaar geleden dat de band werd opgericht door zanger At Atkins en bassist Brian “Bruno” Stapenhill.
Poppodium 013 wilde dit jubileum met de die-hard Judas Priest fans vieren. Dit exclusieve evenement was toegangkelijk voor de winnaars van een prijsvraag. Op woensdag stond 013 wederom vol met een hoop Judas Priest fans die natuurlijk benieuwd waren naar de nieuwe box set ter ere van het vijftig jarig bestaan van de band. We kregen een compilatie van het materiaal op die box set te horen voordat Judas Priest cover band Concrete Priest begon met spelen. Een deel van de leden van Concrete Priest had ik al eerder zien spelen met Saxon cover band Dallas 1PM, het was een leuke verassing dat Concrete Priest op dit evenement zou spelen.
De band opende met ”The Hellion / Electric Eye”, waar al snel luidkeels werd meegezongen door de fans. Een betere opener hadden ze niet kunnen kiezen. Vervolgens werden de metal goden vereerd met het nummer ”Metal Gods”, gevolgd door een nummer van mijn favoriete Judas Priest plaat ”Sad Wings of Destiny”. Vanaf het moment dat de riff van ”The Ripper” werd ingezet kon ik niet meer stoppen met headbangen en meezingen. Dit was voor mij dan ook het hoogtepunt van de set. Zowel instrumentaal als de vocalen waren fantastisch, Walter heeft hier wederom bewezen dat hij een fantastische zanger is. Ook bij ”Green Manalishi” was dit goed te horen, gevold door ”Diamonds and Rust”.
De uitvoering van ”Exciter” was ook brilliant, het was ook leuk om te zien hoe de band contact maakte met het publiek, dat was hier erg goed te merken terwijl iedereen wederom luidkeels meezong. Vandaar dat het mooi was dat ”Breaking the Law” hierna werd gespeeld, de energie van ”Exciter” hing namelijk nog in de lucht. De uitvoering van ”Victim of Changes” was fantastisch, ik was hier ook weer enorm onder de indruk van de vocalen. ”Sinner” is ook altijd al een van mijn favoriete Priest nummers geweest, de uitvoering die Concrete Priest deed was fantastisch en ook hier kon ik niet stoppen met headbangen. Met ”You’ve Hot Another Thing Coming” was het ook weer headbangen geblazen, hoe kan het ook anders met de nummers die op het ”Screaming for Vengeance” album stonden. Tot slot werd het fantastische ”Hell Bent for Leather” gespeeld. Een goede afsluiter van een fantastische set.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00