Home » Cuttermess + Infected Rain – Cafe The Jack (Eindhoven) 04/08/2022

Cuttermess + Infected Rain – Cafe The Jack (Eindhoven) 04/08/2022

door Jochem van der Steen
890 views 3 minuten leestijd

Een band van het formaat van Infected Rain in een gezellig klein zaaltje als Café The Jack is natuurlijk iets bijzonders. Ik beloofde tijdens ons interview enige tijd geleden, de Moldavische frontvrouw en  alternatief model Lena Scissorhands, haar te komen supporten bij hun volgende Nederlandse optreden. Belofte maakt schuld, dus op deze doordeweekse donderdag offer ik mezelf op en loop ik de kroeg in.
Het voorprogramma komt van het Belgische Cuttermess. Deze crossover / thrash band beleeft hier hun Nederlandse debuut. De keuze voor deze band is nogal verrassend. Qua stijl staat het nogal ver af van de metalcore van Infected Rain. Toch komt er redelijk wat volk kijken naar de muzikale verrichtingen van dit gezelschap. De frontman heeft gekozen voor een opvallende outfit in de vorm van een bestickerde tuinbroek. De hele frivole, geestige uitstraling van hem lijkt niet helemaal te passen bij de muziek. Die muziek is overigens dik in orde en het vakmanschap van de hele band staat buiten kijf. Vooral qua gitaarwerk wordt er een vingervlugheid geëtaleerd die indruk op me maakt. Hoewel het er even op lijkt dat de heren eerder moeten stoppen doordat ze te laten beginnen, krijgen ze toch respijt en mogen ze een volle set spelen. Met dreigende taal proberen ze ons te overtuigen hun nieuwe video voldoende views te geven: “Anders komen we de bierleidingen doorknippen.” Kijk, dat zijn wel de dreigementen die indruk maken. Leuke band, hoewel ik denk dat het commercieel gezien slim zou zijn om óf de geestige aanpak nog verder te versterken, of het juist achterwege te laten. Het is nu een beetje vlees noch vis.
Het feit dat het direct na het voorprogramma drukker is vooraan bij het kleine podium dan tijdens, geeft wel aan dat men toch echt voor Infected Rain is gekomen. Fanatieke fans willen zeker zijn dat ze hun idool, Lena Scissorhands goed kunnen zien. En ja, ze nemen voor lief dat ze een droge mond krijgen. Mijn dorst wint het en ik neem eerst een fijne pint voor het optreden start. Ik weet daarna een plekje te bemachtigen in de buurt van de merch tafel. Die tafel krijgt het al gauw zwaar te verduren. Het mag dan zo vol zijn dat je je kont moeilijk kunt keren, moshen blijkt nog steeds te kunnen. Regelmatig weet ik de tafel te redden van de ondergang door wat moshers terug richting pit te katapulteren. Lena ontziet de zaal dan ook niet en roept, met effect, op tot een wall of death en circle pit.

De stem van Lena maakt absoluut indruk. De verleiding om haar vocale kwaliteiten te onderschatten zal op de loer liggen vanwege haar prachtige verschijning. Vanaf de eerste noot weet de Moldavische brulboei de negatievelingen echter te overtuigen van haar kunnen. Loepzuiver, rauw, krachtig en precies zoals het klinkt op de plaat. Daarnaast blijft haar energie de hele set constant. De nadruk ligt op het recente en het hardere werk waardoor de zaal in beweging blijft. De band is prima op elkaar ingespeeld en hoeven, ondanks de beperkte podiumruimte, niet stil te blijven staan om te voorkomen dat ze elkaar in de weg lopen.
Na afloop neemt Lena ook nog ruim de tijd om met alle fans op de foto te gaan. Daarbij zorgt ze ervoor dat het lekker vlot verloopt én de kiekjes vanuit de beste hoek geschoten worden, , door zelf te gsm’s in de hand te nemen.
 
Foto’s: Ton Dekkers / Interdependent Photo

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00