Home » Dan McCafferty – No Turning Back – In Memory Of

Dan McCafferty – No Turning Back – In Memory Of

door Edwin Knip
223 views 2 minuten leestijd

Een jaar geleden, op 8 november 2022 overleed de charismatische zanger en voorman van Nazareth, Dan McCafferty op een leeftijd van 76 jaar. Op dit album zijn nummers uit zijn privé archieven gebundeld.

Zijn karakteristieke vocalen kent iedereen, en heel veel muziekliefhebbers herinneren zich nog steeds nummers als Dram On, Love Hurts, This Flight Tonight en Morning Dew. Op het album No Turning Back staan nummers waarvan een deel niet eerder is uitgebracht.

Het allereerste dat opvalt na het beluisteren van het album is dat deze nummers niet misstaan hadden op een regulier Nazareth album, het zijn sterke composities en sommige zijn echt op maat geschreven voor McCafferty.

De nummers Children’s Eyes, Occident en No Turning Back zijn niet eerder uitgebracht, de laatste twee titels komen uit het eind van de jaren negentig. Het stevige Into The Ring is een eigen compositie, een lekker stevig nummer dat gevolgd wordt door het rustige Starry Eyes, ook een eigen compositie. De nummers Into The Ring, Starry Eyes en Sunny Island waren oorspronkelijk bedoeld voor zijn solo album Into The Ring uit 1987. Dit album kwam uit tussen de twee Nazareth albums Cinema en Snakes’n Ladders. Sunny Island is een melodisch nummer dat echt anders is dan het standaard McCafferty werk.

Going Home is een nummer van het Schotse trio Seasons dat één cd uitbracht in 1993. McCafferty verzorgde de vocalen voor dit nummer. Het is een mooie collectie van zeven nummers die absoluut een plek verdienen in de Nazareth verzameling.

Het album wordt afgesloten met twee covers gezongen door de Griekse zanger Panos Kalifis. Het is bizar hoe zijn zijn stem in Love Hurts en Dream On lijkt op die van McCafferty. De nummers voegen niet echt iets toe aan het album, maar het is wel mooi om te horen dat de nalatenschap van McCafferty nog steeds muzikanten aanspreekt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00