Home » Danny Vera – Groene Engel (Oss) 30/11/2013

Danny Vera – Groene Engel (Oss) 30/11/2013

door Maurice Tonies
160 views 4 minuten leestijd

DV01Zanger Danny Vera timmert hard aan de weg. Elke week verzorgt hij de muziek in voetbalprogramma Voetbal International en ook is hij bij Rob Stenders op vrijdagavond een graag geziene gast. Onlangs verscheen zijn nieuwe album “Distant Rumble” op het Excelsior-label en nu is het met dit album op tour. Hierbij mag de Groene Engel in Oss niet overgeslagen worden. Wat heeft Danny Vera dan ook vandaag in petto?
Het lijkt dan ook Danny Vera-dag in Oss. Eerder in de middag speelde hij nog een aantal nummers bij CD Kiosk. Dit optreden moest hij helaas vroegtijdig staken aangezien een gebroken snaar roet in het eten gooide. Als ze zeggen dat een slechte generale vaak uitmondt in een goede show dan valt er vandaag heel wat te verwachten. De zaal van de Groene Engel is dan ook goed gevuld als voorprogramma Dennis Benedict aan de gang is. Het duo mag de zaal in de juiste stemming brengen, maar het publiek is helaas net iets te rumoerig. Het begin van de avond blijkt voor hen eerder een reden om even met elkaar te kunnen praten. Spijtig, want Dennis Benedict doet juist zo hun best!
DV02Als de lichten in de zaal wederom doven betreedt Danny Vera met zijn band het podium en opent met “Distant Rumble”. Dit nummer komt natuurlijk van het gelijknamige album, waarvan we vanavond ongetwijfeld nog meer te horen krijgen. Op de achtergrond is een groots doek gehangen met daarop duidelijk de naam van de zanger. Wat we vervolgens te zien krijgen is een enorm vermakelijke show. Danny Vera heeft een flinke band meegenomen en ook zij staan met een grote glimlach op het gezicht op het podium. Vol enthousiasme speelt de band heel wat nummers van het nieuwe album, afgewisseld met wat covers. Tussendoor praat hij de nummers aan elkaar en vertelt soms wat achtergrondverhalen. Ook laat hij vol trots weten dat hij voor het nieuwe album heeft samengewerkt met James Burton, een gitarist die eerder eens met Elvis Presley werkte.
Naar mate de avond vordert wordt het steeds gezelliger in de zaal. De heerlijke klanken van de rock ´n roll hebben zijn uitwerking op het publiek. Er wordt flink geapplaudisseerd en ook zijn een aantal bezoekers aan het dansen geslagen. Het enthousiasme van het publiek neemt alleen maar toe als Danny Vera plotseling gewapend met zijn gitaar een rondje doet in de zaal. Tenmidden van het publiek speelt hij allerlei covers. Overal flitsen de camera´s en zijn de telefoons in de aanslag. Danny Vera verovert de goedgevulde zaal.
DV03De bezoekers hebben dan ook niet te klagen. Er staan ontzettend veel nummers op het menu. Of het nu gaat om een medley waarin in een rap tempo allerlei klassiekers voorbij komen of toch eigen werk, het gaat ze allemaal zo gemakkelijk af. Af en toe haalt het zangbereik van Danny het maar net, maar dat maakt niemand iets uit. De show die hier vanavond wordt neergezet is een feest om naar te kijken en te luisteren. En het lijkt maar niet op te houden! Even vertelt hij over hoe “The Devil’s Son” totstand komt en vervolgens speelt hij het inmiddels bekende nummer.
Als de show er bijna opzit blijkt er nog een oude bekende voor het laatst te zijn bewaard. Wie kent die reclame van die tuinkabouter die heel de wereld over gaat? Juist, het nummer “Headin’ for the city” is gebruikt in deze reclame en dit blijkt ook bekend bij het publiek in Oss. Evenals de afsluiter voor het concert in de Groene Engel. Eerder kondigde hij aan heel lang te willen spelen en pas naar huis te gaan als iedereen tevreden is. Nou, iedereen is tevreden en als dan ook “Folsom Prison Blues’ klinkt mogen nog eenmaal de keeltjes open. Danny Vera en zijn band maakte er een feestje van en als hij een keer terugkomt zijn we graag weer van de partij!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00