Home » Deanmoore – Three Steps

Deanmoore – Three Steps

door Maurice van der Zalm
268 views 2 minuten leestijd

Met de EP Illusions wist Deanmoore zich aardig in de kijker te spelen en lieten hun progressieve rock menig zaal vullen. Na 2018 begon het echter stil te worden bij het trio uit Lichtenvoorde. Naar buiten dan, want in de studio waren zanger/gitarist Nils Wiegerinck, bassist Harmen Stortelder en drummer Roel Stoltenborg bezig met het schrijven van nieuw werk. Dat resulteerde in april 2020 in de single Cannot Run / Cannot Hide.
Begin 2021 is er dan de volgende single Three Steps. In zeven minuten laat Deanmoore zichzelf in alle facetten zien. De basis ligt overduidelijk in de progressieve rockhoek maar diverse smaken/elementen zijn toegevoegd om tot een smakelijke en aantrekkelijke compositie te komen.
Vrij ingetogen gaat Three Steps van start met een rustig drumgeluid en fraai gitaarspel. De zang van Nils voorziet het geheel van een koele bries die helder en fris over je heen komt. Gaandeweg de compositie word je in de sfeer van Three Steps gezogen. Na ruim twee minuten merk je al dat er iets gaande is en langzamerhand krijgt Three Steps een wat krachtiger karakter zonder buiten de basis te gaan. Alles krijgt wat meer power. De drums worden harder aangeslagen en de gitaar lijkt richting distortion te gaan. Totdat in een vrije val een rake wending in het geheel je weer even terugfluit. Je zult snel moeten schakelen want de volgende krachtopbouw staat alweer om de hoek.
Maar zoals het een drietrapsraket betaamt wordt er na bijna zes minuten toch de nodige ballast overboord gegooid en blijft er een sereen stuk muziek over waarin de drie muzikanten zich als een collectief versterken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00