Home » Dear Hearts – Old Shirts

Dear Hearts – Old Shirts

door Filip van der Linden
165 views 2 minuten leestijd

Dear Hearts was in 2009 één van de fijnere punkrockbands in België. Niet zo bekend als pakweg Janez Detd, maar wel met het hart voor punkrock op de juiste plaats. Dat leverde een leuke EP en een degelijk album op en een reeks mooie concerten, o.m. als support van Reno Divorce en Youth Brigade. Daarna kwam de klad er wat in, volgde er een bezettingswissel en uiteindelijk ging het boek van de Dear Hearts dicht.
Vorig jaar kwam de band opnieuw samen in de oorspronkelijke bezetting en na flink wat repeteren en de eerste concerten is er nu de digitale EP Old Shirts. De titel van deze EP verwijst misschien naar de T-shirts van bevriende bands die die van Dear Hearts na hun split niet uit de weg konden gaan in hun respectievelijke kleerkasten en die zo samen met de leuke herinneringen die eraan vasthangen misschien de aanleiding gaven om de versterkers opnieuw in te pluggen. Al valt dat niet meteen ook uit de lyrics van de track met dezelfde naam op te maken. Wel een bijzonder catchy track en beginnend met 4-3-2-1, in de omgekeerde volgorde dus als bij de Ramones. Net als de andere eigen tracks (Dear Hearts en Lost Boy) klinkt dit heel Amerikaans. Denk daarbij aan Good Charlotte, New Found Glory, Bad Religion en Face To Face.
De vierde en laatste track op deze EP is een cover van Hybrid Moments van de Misfits. Een goede keuze: ze kunnen er hun eigen draai aan geven en blijven toch redelijk dicht bij het origineel.  Punkrock volgens het boekje. Goed gebracht en goed opgenomen in de studio. Een prima EP.
https://dearhearts.bandcamp.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00