Home » Dementia – Persona

Dementia – Persona

door Edwin Knip
125 views 1 minuten leestijd

Melodische rock met heavy metal invloeden uit Frankrijk.
Dit is het debuut van de vier muzikanten, zanger Christopher Osei, gitarist Nicolas Chariras, bassist/toetsenist Thierry Vilain en gitarist/toetsenist Arnaud Vilain. Voor dit album speelt Aurelien Ouzoulias de drumpartijen. Daarnaast is er een gitaar solo van Francis Caste en vocalen van Julien Dottel te horen in het nummer Hate.
Het album begint met een computer intro, maar in het tweede nummer geeft de band vol gas. De titel is zeer toepasselijk Speedball, rauw en agressief komt het nummer in amper drie-en-een-halve minuut voorbij. De zang van Osei varieert tussen rustig, beheerst en melodisch tot scherp, rauw en doordringend. Op het moment dat de nummers wat steviger worden zitten er korte, heftige gitaar riffs in de nummers.
Met Too Long en Drive gaan de rauwe randjes er iets af en is er meer inbreng van de toetsen. De nummers blijven melodieus maar worden iets minder agressief. Het album is een mengeling van stevige ruige nummers en minder stevige rocksongs. Red Panda en Hate zijn weer meer in de lijn van Speedball. Het debuut telt 14 nummers, waarvan het eerste nummer Blur en halverwege het instrumentale intermezzo Screensaver meer computerwerk is. De hele mix van nummers vormt een aangenaam geheel en laat een solide, strak spelende band te horen die nog meer van zich zal laten horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00