Home » DeWolff – W2 Poppodium (Den Bosch) 24/04/2015

DeWolff – W2 Poppodium (Den Bosch) 24/04/2015

201 views 3 minuten leestijd

Joe Madman and the Sidewalkers (2)De Nederlandse Psychedelic Western Garage Blues band Joe Madmann and the Sidewalkers is de eerst band van de avond. Zanger en gitarist Mitch Rivers heeft een mooie stem met een groot bereik en een mooie klankkleur. Hij kan ook erg goed soleren met zijn gitaren. Hij heeft een tweetal mooie vintage gitaren die zorgen voor een mooie sound bij de muziek.
Lars Sidewalker heeft een geweldige techniek op de bas. Feilloos loopt hij over de hals en alle ritmes zijn geen enkel probleem voor zijn vingers. Qua performance kan Lars nog wel wat leren, want we zien hem nooit de zaal in kijken en zijn rug en zijkant zien we meer dan de voorkant. Hij speelt ook orgel in de laatste paar nummers.
Er is al behoorlijk wat publiek aanwezig bij de start van de set, tegen het eind van de set staat de zaal vol en de muziek van Joe Madmann and the Sidewalkers wordt zeker goed ontvangen. Ze spelen strak, hebben lekkere slepende en uptempo afwisselingen in hun muziek en de frontman weet het publiek zeker te vermaken met zijn performance.
DeWolff (3)Na een kort pauze is het tijd voor de headliner van de avond. DeWolff is een Utrechtse band die nog niet te lang geleden bij de wereld draait door bekend werd voor een groter publiek. Raw Psychedelic Southern Rock zoals de band het zelf omschrijft is zeker passend bij de muziek die ze maken.
Zanger en gitarist Pablo van de Poel speelt de sterren van de hemel, evenals toetsenist Robin Piso op zijn Hammond orgel. Beiden maken er een geweldige show van. De energie spat van het podium en ook drummer Luka van de Poel gaat flink tekeer op zijn drumstel.
Robin switcht feilloos met een complexe footswitch tussen geluiden en staat regelmatig op tijdens zijn spel. Luka drumt lekker afwisselende ritmes en heeft erg gave fills. Hij zorgt voor een strakke basis waar de rest lekker op los kan spelen.
Bij één van de nummers klimt Pablo met gitaar en al op het Hammond orgel en gaat de interactie aan met Robin. Heel erg tof om naar te kijken. Hij speelt ook keer op keer met het publiek, weet hoe hij de rand het podium moet benutten en hoe hij de zaal voor zich moet winnen. Daarnaast heeft hij een goede stemcontrole. Zijn hoge uithalen doen me denken aan Muse het klinkt geweldig!
Robin laat ook zien dat hij de bongo’s goed beheerst terwijl Pablo de koebel erbij pakt. Er zijn veel instrumentale, bijna jamsessie achtige stukken in de muziek en dat is heerlijk. Dit is echt muziek. DeWolff heeft echt een unieke eigen sound.
De band ziet er ook geweldig uit. Ze zijn helemaal in stijl gekleed inclusief suède en slang lederen schoenen, mooie outfits en ook de backline is geheel vintage. Super! Lekker afwisselende nummers, met heel veel invloeden, vormen een goede bijna 2 uur durende set en het energielevel blijft hoog tot het eind. Wat een prestatie. De zo goed als uitverkochte zaal gaat uit zijn dak. Er wordt gedanst, gezongen en er wordt zichtbaar veel plezier gemaakt met elkaar.
Dit is een band als geen ander en zeker een band die ik vaker wil gaan bezoeken. Wat een show!
Setlist: Rotown – Roffa, Evil Mothergrabber, Satilla No. 3. It’s About Time, Medicine, Vicious Times, Voodoo Mademoiselle, Stand Up Tail, A little Bit Of Loving, Crumbling Heart, The Pistol, Don’t You Go Up The Sky, Restless Man, Gold And Seaweed


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00