Home » Typhoon – Effenaar (Eindhoven) 26/04/2015

Typhoon – Effenaar (Eindhoven) 26/04/2015

door Dennis Winkel
299 views 2 minuten leestijd

Het is nog geen jaar geleden dat zijn tweede album ‘Lobi da Basi’ uitkwam, maar inmiddels kan niemand meer om de 30-jarige rapper Glenn de Randamie heen. Op koningsnacht sluit hij zijn tour af in de grote zaal van de Effenaar. Als zijn broer, O-Dog, hem groots aankondigt is al snel duidelijk dat Typhoon er heel veel zin in heeft, en dat geldt ook voor Eindhoven.
typhoon @ effenaar - foto patrick spruytenburg - 013En ineens ging het heel erg hard voor Typhoon. Na zeven jaar ogenschijnlijke radiostilte was hij vorig jaar ineens terug met zijn album ‘Lobi da Basi’. Het album werd ‘Album van het jaar’ bij 3voor12, hij won twee Edisons en ook nog een 3fm award. Hij stond afgelopen jaar op Lowlands en Pinkpop heeft hem voor dit jaar op de planning staan.
De grote zaal is helemaal vol en je voelt een siddering door de zaal gaan. Eindhoven heeft zin in een heerlijke koningsnacht. Om 21:15 trapt de rapper van Surinaamse afkomst samen met zijn ‘Titanenband’ af. Nummers van zowel zijn album uit 2007 als recenter werk wisselt hij prima af. Hij bouwt zijn set langzaam op, maar houdt de vaart er lekker in. Dat hij zijn muzikale reis niet verloochent moge duidelijk zijn. “Wie kent mij alleen van De Wereld Draait Door?” vraagt de rapper. Niemand steekt zijn hand op. “En wie alleen sinds Lobi Da Basi?” Nu komt er meer respons. “En wie kent mij uit de tijd van Opgezwolle?” Dan ontploft de Effenaar en zet Typhoon een track in uit die tijd.
typhoon @ effenaar - foto patrick spruytenburg - 006Zowel Typhoon en zijn band zijn in vorm. Naar het einde toe komen hits als Zandloper, Ijswater en Hemel Valt in rap tempo voorbij. Van voor tot achter springt en danst de hele Effenaar. Ondertussen verkondigt Typhoon zijn boodschap over de liefde voor jezelf en voor een ander. De zaal wordt gevraagd om elkaar te omarmen en je buurman of buurvrouw eens goed aan te kijken. Na een kort gedicht, verteld zonder microfoon in een muisstille Effenaar, sluit Typhoon af met het prachtige Liefste.
Typhoon en zijn ‘Titanenband’ kwamen goed gemutst naar de Effenaar en warmde het publiek op voor een lange, zwoele nacht. De heren lieten zien helemaal klaar te zijn voor het festivalseizoen. Hoewel het regende is het Typhoon gelukt om Eindhoven om te toveren in een zomers Surinaams feest.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00