Home » Diablo Blvd – Follow The Deadlights

Diablo Blvd – Follow The Deadlights

door Maurice van der Zalm
156 views 2 minuten leestijd

DB_FTD_COVERAntwerpen 2005. Vijf mannen zoeken elkaar op en zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. Diablo Blvd (genoemd naar een nummer van de band Corrosion Of Conformity) is geboren. Na de EP Scarred And Undefeated verschijnt in 2009 de debuutcd The Greater God. Optredens op Graspop en Pukkelpop waren het gevolg. Na de cd Builders Of Empires uit 2011 en de EP Rise Like Lions uit 2013 is het weer tijd voor een nieuwe cd. Het resultaat mag er zijn.
Gewoon keiharde rock met een flinke portie power doorspekt, wederom geproduceerd door Ace Zec. Wat meteen opvalt is de donkere zware productie waarmee het album geproduceerd is. In alle nummers komen de heren met de  deur in huis en gebruiken hier een muzikale stormram voor. Dat betekent niet dat het allemaal uptempo nummers zijn, maar het klinkt gewoon allemaal helemaal  lekker. Openingsnummer Beyond The Veil start al met een groovend aanloopje. Het tempo zakt met de start van het nummer wat in, maar de intensiteit blijft. Met Get up 9 komt er tempo in en rockt de band er flink op los. Kenmerkend en uiterst prettig is het stemgeluid van Alex Agnew. Zijn stem is warm, diep en donker. Zelf vind ik het vergelijkbaar met de geweldige strot van Fludid van het Duitse The New Black. In de single en titelnummer Follow The Deadlights weet Diablo Blvd mij muzikaal te grijpen. Het nummer is afwisselend, heeft een duidelijk kop en staart en ook daartussen weten ze me goed te boeien. Ook in Peace Won By War is de afwisseling duidelijk aanwezig. Misschien is dit nummer door de nodige metalelementen wel het meest heftige van de cd. Het kan ook wel wat luchtiger. Fear Is For The Enemy is een voorbeeld van pure rock, Son Of Cain is, evenals Rise Like Lions wat luchtiger van opzet en We Are Legion is een nummer dat de volgende single zou kunnen zijn. Het heeft veel hitpotentie. Met Inhuman sluit de band de cd wat rustiger af. Hoewel het nummer heel gevoelig is, weten ze aan het eind de versterkers nog één keer open te gooien en zoekt Alex zijn stem in zijn ingewanden om die later weer netjes af te sluiten en het nummer eindigt waar het uiteindelijk begon.
Follow The Deadlights is verplichte kost voor mensen die The New Black goed vinden en die pure rock (and roll) hoog in het vaandel hebben staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00