Home » Dirt A Gogo – Elpee, Deinze 29/07/2017

Dirt A Gogo – Elpee, Deinze 29/07/2017

door Filip van der Linden
155 views 3 minuten leestijd

Dirt A Gogo, hardrockabilly uit Nederland. Rockabilly dus, maar met veel hardrock en metal in de gitaarpartijen. Het was een beetje een risico om zo’n band op het podium van muziekcafé Elpee in Deinze (België) te plaatsen. Daar staan doorgaans bands als Flotsam & Jetsam, Izegrim of Memoriam. Bij de start van het optreden van Dirt A Gogo blijven de stamgasten, de metalheads, dan ook gewoon op het terras zitten om van hun zaterdagse pintje te genieten. Maar een paar nummers ver staat het zaaltje al mooi vol en groeit het enthousiasme. Enthousiasme op z’n Vlaams dan wel, heel beleefd en niet te uitbundig. Pas bij het voorlaatste nummer van de set, Go To Hell, gaan alle vuisten in de lucht en wordt er volop meegebruld. Het is genoeg om een toegift uit de brand te slepen.
 
Dat Dirt A Gogo het Vlaamse metalpubliek toch relatief makkelijk meekrijgt, ligt in de eerste plaats aan de muziek die ze brengen. Fans van rockabilly en psychobilly worden blij van de basis die bassist John Watermeloen legt met zijn staande bas. Muzikaal is het een metronoom die schijnbaar geen noot mist of verkeerd zet, maar hij sleept die hele bas ook nog eens naar elke hoek van het podium en zwaait ‘m door de lucht als was het een bierflesje.
 
Drummer Dennis houdt het midden tussen rockabilly en hardrock, met soms wat punkritmes erdoor, maar de twee gitaristen staan wel duidelijk in het hardrock/metal-kamp.
Het levert een set op met nummers die allemaal om ter hardst gaan. De band opent met Take You For A Ride, van hun debuut-EP, een stomende, snelle song met meer rockabilly dan rock. Die verhouding wordt omgedraaid in Goddamned, van hun eerste album, Fucked Up & Loaded.
 
Het snedige Sick In The Head blijkt een song te zijn over een ex-liefje van zanger-gitarist Youri. Waarop tweede gitarist Marco aangeeft dat eigenlijk alle liedjes van de band gaan over een ex van Youri. Dus ook Drinker en Psycho Fuck, maar net zo goed Loads Of Lovin’. Het tempo ligt in elk nummer hoog, met telkens net genoeg ruimte voor een paar bijtende solo’s. Gasoline heeft daarbovenop nog wat stoner-bloed door de aderen lopen. Eén keer waagt Dirt A Gogo zich aan een cover. Kickstart My Heart van Mötley Crüe krijgt een hardrockabilly-make over en valt zo nauwelijks op tussen het eigen werk.
 
De set wordt afgesloten met I Don’t Need Love, maar van het Vlaamse publiek krijgt Dirt A Gogo alvast veel liefde terug.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00