Home » Dirty Raven – Rust For Blue

Dirty Raven – Rust For Blue

door Edwin Knip
94 views 1 minuten leestijd

Stevige melodieuze rock en een omgekeerde wandeling door de tijd.
Dirty Raven geeft de wereld vijf nieuwe nummers op deze EP, de derde van de band. De band is afkomstig uit Frankrijk en brengt een mengeling van powerrock en hardrock. In bijna een half uur tijd komen vijf nummers voorbij die allemaal een onderwerp behandelen uit de geschiedenis van de aarde. Een planeet die in honderd jaar tijd veranderde van een blauwe planeet naar een roestige planeet.
Hell On Heels heeft lekkere stevige gitaar riffs zonder echt extreem hard te worden. U.F.O. begint wat raadselachtig, de toetsen intro zorgt voor een spacerock deel. Langzaam wordt het nummer wat steviger en de gitaren wat dreigender en steviger. Fall Of The Curtain is wat donkerder en zwaarder ingezet, maar net als op de andere nummers blijft de zang er moeiteloos, duidelijk en verstaanbaar over heen komen.
De vijf verhalen van de mensheid geven duidelijk aan hoe de band denkt over de aarde en haar hedendaagse bevolking. De nummers zijn sterk en ritmisch, de vocalen zijn ruig maar niet extreem. De volledige combinatie van muziek en zang geeft een mooi eindproduct af. Dit zijn vijf ijzersterke nummers die geen moment aanleiding geven tot verveling.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00