Home » Disquiet + Razend + Vicious Rumors + Death Angel – Dynamo (Eindhoven) 08/07/2017

Disquiet + Razend + Vicious Rumors + Death Angel – Dynamo (Eindhoven) 08/07/2017

door Jochem van der Steen
226 views 3 minuten leestijd

Vanavond is typisch zo’n avond waar oudere metalheads elkaar ontmoeten om te genieten van een potje ouderwetse metal en om bij te praten over de tijden van vroeger toen bijvoorbeeld de skinheads en metalheads nog met elkaar op de vuist gingen. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt dan ook wat hoger dan bij veel andere metalconcerten net als de bierconsumptie.
Disquiet mag de avond openen met hun sterke thrash metal waar af en toe een snufje death metal in waar te nemen is. Het mag nog druk zijn in de zaal toch krijgen ze de vuisten van het aanwezige publiek makkelijk omhoog. Met een prachtige backdrop vol levende doden en een strak geluid zetten de heren een professionele show neer.
Razend is net als de voorgaande band afkomstig uit ons eigen land. Ook zij spelen thrash metal maar het feit dat ze een zangeres hebben waar de meeste bands in hun genre een zanger heeft geeft ze net dat beetje extra. Corinne is een unieke frontvrouw die heel anders oogt en zingt dan de standaard female fronted sopraan-zingende poppetjes. Altijd op blote voeten en in gemakkelijk zittende kleding is zij een brulboei die haar krachtige stem altijd doet vergezellen van een ongekende portie echtheid en Brabantse nuchterheid en gezelligheid. Ik brul dan ook met plezier mee met nummers als Boktor of Horror of The Girl In the Mirror waarbij Corinne met name de veerkracht van haar stem kan laten horen.
Vicious Rumors komt uit the US en brengen een prettige portie traditionele heavy metal mee in de stijl van Judas Priest en Iron Maiden. Ze mogen dan wel al meedraaien sinds 1979, aan energie hebben de heren door de jaren heen niets ingeleverd. In de inmiddels vrij drukke zaal imponeren de sterke vocals die geen enkel moment het onderspit moeten delven tegen het gitaargeweld. Ouderwetse sound, ouderwets goed ontvangen door het publiek.
Death Angel is de absolute hoofdact vanavond, dat blijkt wel uit het feit dat de zaal nu echt stampvol zit en het aantal Death Angels T-shirts die te spotten zijn bij het publiek. De heren hebben natuurlijk ook al 30 jaar lang fans kunnen verzamelen. Tussen het vooral oudere publiek zijn echter zeker ook erg enthousiaste kids te ontdekken die net zo los gaan op zowel de nieuwere als oudere nummers. Vocalist Mark Osegueda oogt nog zo krachtig als al die jaren geleden, en zijn stem doet daar niet voor onder. Hij klinkt live zeker zo goed als op hun albums. Overigens draaien niet alle leden zo lang mee, de bassist blijkt zijn vuurdoop te hebben vanavond, niet dat daar in kwaliteit maar iets van te merken is. Mark noemt Eindhoven regelmatig hun tweede thuis en laat diverse malen weten dat metal verenigd, dat metal de muziek is voor misfits en hoe blij hij is op het podium te staan voor ons. Sommige bezoekers vinden het allemaal wat te veel gelul, persoonlijk bevalt het me hoe Mark die sfeer van eenheid probeert op te roepen met zijn speeches.
Daarnaast maken ze de tijd goed door een lange set neer te zetten, met een minieme pauze tot de toegift. Als dan uiteindelijk de spreekwoordelijke koek dan toch op is blijkt dat niet het enige. Ook het bier is op, dus de bezoekers gaan weldra met hun goede herinneringen huiswaarts. En Death Angel? Die kunnen al op weg naar hun volgende optreden op het Antwerp Metalfestival.


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00