Home » Disturbed – The Lost Children

Disturbed – The Lost Children

door rob@rockportaal.nl
152 views 2 minuten leestijd

Disturbed - The Lost ChildrenDisturbed. Al ruim vijftien jaar dendert deze band voort en heeft het ondertussen vijf, bij de pers niet altijd even goed ontvangen, commercieel uitermate succesvolle albums op de discografie bij mogen schrijven. Kennelijk heeft de band daarnaast nog een behoorlijk aantal nummers ‘afgeschreven’, want nu verschijnt een zestien track tellende b-side compilatie onder de noemer The Lost Children.
De ware Disturbed liefhebber zal het gros van de tracks al kennen aangezien deze op special editions, tour editions of reissues van eerdere albums al voorbij zijn gekomen. Twee van deze zestien zijn nieuwe nummers, te weten: Mine en 3. Al dient daarbij vermeld te worden dat 3 al eerder als digitale download is verschenen. Het album wordt gecomplementeerd met een tweetal covers, te weten: Midlife Crisis van Faith no More en Living After Midnight van Judas Priest.
Het betreft een uitstekende compilatie van ‘verloren’ nummers vanaf de The Sickness periode tot aan het laatste wapenfeit Asylum. Consistent, uitstekende productie en voor kenners een leuke, niet chronologische manier om door het gehele Disturbed oeuvre en de gemaakte ontwikkeling van de band heen te skippen.
Een echte aanrader voor fans van het o zo bekende Disturbed geluid. Voor de overige mens zijn voornamelijk het nieuwe nummer Mine en de twee covers interessant om eens te beluisteren. Mine laat namelijk toch een enigszins ander geluid horen, mede dankzij de piano intro en het grof gebruik van samples gedurende het gehele nummer. Midlife Crisis en Living After Midnight zijn natuurlijk uitstekende nummers van twee legendarische bands welke overgoten worden met een Disturbed sausje. Erg leuk!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00