Home » Douwe Bob – Effenaar (Eindhoven) 13/11/2015

Douwe Bob – Effenaar (Eindhoven) 13/11/2015

door Dennis Winkel
124 views 2 minuten leestijd

Hij werd uitgeroepen tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in het gelijknamige televisieprogramma van Giel Beelen en gaat volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Met zijn tweede album Pass It On veroverde hij de nummer 1 positie in de Album Top 100 en scoorde een dikke hit met Sweet Sunshine. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de grote zaal van de Effenaar tot de nok toe gevuld is voor Douwe Bob.
IMG_1789-BorderMaker
De avond wordt afgetrapt door Max Meser. De muzikant woont in Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Spanje. Heerlijke rauwe rock&roll brengt de jonge band naar Eindhoven en aan de reactie van het publiek te zien is Max Meser een jongen waar we nog veel van gaan horen.
Hoewel Douwe Bob eigenlijk altijd met een band op het podium staat, is het begin van de show een intiem momentje tussen de singer-songwriter en het publiek in Eindhoven. Moederziel alleen speelt hij het prachtige Standing Here Helpless. Hij staat er alles behalve hulpeloos. De zanger is goed bij stem en heeft duidelijk zin in een feestje op de vrijdagavond.
In rap tempo passeren er songs van zijn twee albums met als hoogtepunt direct aan het begin zijn grootste hit tot nu toe, Sweet Sunshine. De zaal danst en de band geniet. We denken even terug aan de heerlijke zomer die weer veel te snel voorbij was. Als Ice Cold Beer wordt ingezet is de zaal te klein. Net als bij songs als You Don’t Have To Stay en Multicolored Angels wordt de Effenaar langzaam afgebroken.
Dat Douwe Bob ook heel goed is in kleine liedjes laat hij zien tijdens Fine Line en We’ll Be Gone. De man ademt muziek en daar mocht Eindhoven voor een avond getuige van zijn.
 
Tekst: Dennis Jansen  /  Foto’s: Femke de Schepper


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00