Home » Dragonforce – 013 Tilburg 05/02/2020

Dragonforce – 013 Tilburg 05/02/2020

door eilish@rockportaal.nl
402 views 2 minuten leestijd

Bij Guitar Hero spelers staat de naam van deze band permanent in hun geheugen gegrift. En waarschijnlijk krijgen ze ook meteen weer pijn in hun vingers bij het horen van de naam. Het nummer ‘Through The Fire And The Flames’ is het meest onmogelijke nummer uit de games, maar de muzikanten van Dragonforce spelen het zonder moeite. Vanavond staan ze in de uitverkochte Jupiler zaal van 013 in Tilburg.
De avond wordt geopend door de metalband Athanasia, die werd opgericht door ex-bandlid van Five Finger Death Punch Caleb Bingham. Alhoewel niet al hun albums even goede recensies hebben gekregen, staan de mannen zelfverzekerd en enthousiast op het podium. De muziek die ze maken heeft meer weg van blackmetal dan van powermetal, maar al met al is het een goede opwarmer. De tweede support act is de Italiaanse female-fronted metalband Frozen Crown, een band die in een korte tijd veel populariteit heeft gekregen. Dat is wel te begrijpen, de band heeft een erg unieke sound, die iets weg heeft van symfonische metal, maar dan met klassieke- en powermetal kenmerken.
Tijd de duidelijk lang verwachte hoofdact, Dragonforce. Het licht gaat uit en er beginnen een aantal lasers te branden. De fans in de zaal roepen de naam van de band. Iedereen heeft er duidelijk zin in. Er wordt vooraan zelfs vol trots een zelfgemaakte poster omhooggehouden. Het duurt niet lang voordat het duidelijk wordt waarom het publiek zo stond te popelen om de artiesten aan het werk te zien. Het enthousiasme en plezier spat van de performance af en de muzikanten weten wat ze doen. Er is van alles te zien op het podium, enorme arcadekasten, allerlei kleuren lampen en tussendoor confetti en rookblazers. Niemand staat ook maar één seconde stil, zowel in het publiek als op de stage. Bekende nummers komen voorbij, zoals ‘Fury Of The Storm’ en ‘The Last Dragonborn’, dat natuurlijk bekend is van de befaamde game Skyrim. Voor deze track komt er een gast-artiest het podium op, niemand minder dan Coen Jansen van de band Epica. Ook hij wordt luid aangemoedigd door de toeschouwers, waar hij erg dankbaar op reageert.
De performance is alles wat je mag verwachten van een powermetalband als Dragonforce. Er is een overdosis aan energie, licht en effecten. En natuurlijk een C02 gun om het publiek mee te beschieten. Afgezien van die dingen, moeten we ook toegeven dat Dragonforce gewoon een erg goede band is met veel talent. Dat valt zeker niet te ontkennen na het zien van de reacties van de toeschouwers, helemaal tijdens het laatste nummer. Het gevreesde Guitar Hero nummer ‘Through The Fire And Flames’, waar de fans ieder woord van mee kunnen zingen. Helaas komt er toch een einde aan het feest, maar wel een knallend einde.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00