Home » Drenge – Rambler (Eindhoven) 13/11/2013

Drenge – Rambler (Eindhoven) 13/11/2013

door Patrick Spruytenburg
186 views 3 minuten leestijd

Vanavond maakt de Effenaar gebruik van een extern podium om een band te plaasten: na het regionale Lookapony is de stage van The Rambler gereserveerd voor Drenge. Een band met potentie om flink door te breken.
2013-11-13 - lookapony - 001Lookapony is een Eindhovense band die dansbare indierock met harde garage combineert. Hun portfolio bestaat uit deelname aan Popronde en optredens bij DWDD en 3FM. Recentelijk zag hun 2e EP getiteld Lookapony het levenslicht.
Als de band stipt op de aangekondigde aanvangstijd het podium beklimt, kijken ze op deze doordeweekse dag tegen een lekkere gevulde Rambler aan. De aanwezigen staan echter op veilige afstand van het podium verwijderd, en de energieke muziek van dit viertal brengt hier niet spontaan verandering in. De gestage toestroom van extra bezoekers zorgt voor steeds meer vullingsgraad, maar de vonk lijkt niet echt over te willen slaan. Ook niet ondanks herhaalde pogingen van de band. Die echter niks te wijten valt: deze afwachtende houding tijdens supports lijkt wel steeds meer een trend te zijn…
2013-11-13 - drenge - 010Drenge is een Engelse tweemansformatie die op dit moment in hun thuisland een hot item zijn. Ruwe en messcherpe garagerock en grunge in een stevige basis van de blues. Een jonge band die buiten hun thuisland ook wel eens flink door zou kunnen breken.
Volledig zonder voorkennis laat ik de show van de broertjes Eoin (gitaar & zang) & Rory (drums) over me heen komen. Die er meteen flink vol gas op los gaan en die geen rustmomenten in de show laten vallen. Een rauwe sound die van begin tot einde aanwezig is. Een show die je overdondert, die je niet ziet, maar die je meemaakt en beleeft. Het is goed en het is anders.
Helaas voor mij interpreteer ik dit ‘anders’ op zowel een positieve als lichtelijk negatieve manier. De positieve interpretatie is hierboven te lezen. Maar na een tijdje “oef, dat klinkt goed” verandert mijn mening lichtelijk in “het lijkt wel veel op elkaar”. Feit is dat de ‘band’ zich slechts van drums en een enkele gitaar bedient. Eentonig is een woord wat ik absoluut niet zou willen gebruiken, maar toch ontbreekt de variatie in de nummers welke bij een band met uitgebreidere instrumentale bezetting aanwezig is. Feit is wel dat de band een flink lange set neerzet, en wat ik vaker meemaak bij one man bands / vergelijkbare bands: de kracht zit er dan in om een krachtige set neer te zetten en op het juiste moment te stoppen. De lengte van de set van vanavond balanceert op het kantelpunt. Desalniettemin: als ik naar huis ga ben ik onder de indruk. Absoluut!


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00