Home » Drive Like Maria – Café Wilhelmina (Eindhoven) 22/04/2016

Drive Like Maria – Café Wilhelmina (Eindhoven) 22/04/2016

door Maurice Tonies
373 views 4 minuten leestijd

Drive Like Maria is terug! De band bracht eerder deze maand de EP Creator uit en naar men zegt is dit onderdeel van een drieluik. Er zit dus nog veel meer aan te komen. Muziekliefhebbers kunnen echter niet zo lang wachten en willen de band nu live kunnen aanschouwen. En dat kan! Drive Like Maria is bezig aan een kleine clubtour en dan mag Café Wilhelmina in Eindhoven niet worden overgeslagen!
Drive Like Maria - Wilhelmina (Eindhoven) 22/04/2016
Het is al gezellig druk in het café als we aankomen en dat zal alleen maar toenemen. De show is uitverkocht, dus dat betekent een volle kroeg. De Effenaar organiseert regelmatig concerten op een andere locatie en Café Wilhelmina leent zich hier prima voor. Als rond de klok van half tien Drive Like Maria het podium betreedt staat het ramvol. Vanaf de allereerste tonen van Nighthawk, een nummer van de eerder genoemde EP, is het al raak. Niet bewegen is simpelweg geen optie, maar dat kan ook liggen aan de vloer die meetrilt op het geluid. Er wordt gedanst en ook ritmisch meegeknikt op de klanken van de band. Wie even moest nadenken wie nu ook alweer Drive Like Maria was krijgt direct een opfrisles. Klassieker èn hit On A Train wordt niet tot het laatst bewaard en wordt meteen gespeeld, waardoor de vlam in de pan slaat. Drive Like Maria grijpt de toeschouwer bij de keel en stort een flinke dosis energie het café in. Dit mag ook gezegd worden voor gitariste Nitzan die het publiek induikt en vrolijk doorspeelt. De bandleden staan met een vrolijke glimlach op het podium en verwennen Eindhoven met hun geweldige klanken. Een verwoestende uitvoering van Talk To Me doet het publiek wederom dansen. Drive Like Maria zet binnen no time de boel op zijn kop en laat horen absoluut weer de weg naar boven weer gevonden te hebben.
Drive Like Maria - Wilhelmina (Eindhoven) 22/04/2016
Zanger Bjorn vertelt vol trots dat ze nieuwe nummers hebben uitgebracht en dat er nog veel meer staat te gebeuren.  Aangezien de nieuwe EP enkel op vinyl is uitgebracht en ze de nummers van de A-kant al hebben gespeeld is het tijd voor kant B. Al snel blijkt dat het nieuwe materiaal zich prima mengt tussen de oudere nummers. De band geniet volop en met regelmaat zien we Nitzan en Bjorn elkaar opzoeken om bijna de gitaren te kruisen. Maar ook liggend op de vloer van het podium is het prima gitaar spelen. Dit gebeurt onder toeziend oog van drummer Bram en bassist Maarten die samen de drijvende krachten vormen van deze formatie. Wat opvalt is dat elk bandlid er vanavond helemaal voor gaat. Dit mist zijn uitwerking niet op het publiek wat smult van de heerlijke rockende klanken die soms ook aan Queens of the Stone Age doen denken. Het optreden gaat in een sneltreinvaart voorbij en de groep sluit met Black Horses de reguliere set af.
Drive Like Maria - Wilhelmina (Eindhoven) 22/04/2016
Cafe Wilhelmina is geen grote zaal met een backstage of iets dergelijks. Het podium verlaten en dan weer terugkomen is dan ook bijna geen optie. Men kondigt dan ook aan om als toegift  nog twee nummers te spelen en men roept het publiek op om vervolgens niet te roepen dat ze arrogant zijn, omdat ze daarna niet meer terugkomen. Neen, arrogant zullen we ze zeker niet noemen, wel mogen we constateren dat Drive Like Maria in bloedvorm verkeert en de afsluitende vernietigende versies van King Of My Town en So de kers op de taart zijn. Als de band de volgende ep’s uitbrengt zien we ze dan ook
heel graag weer terug!
Foto’s door Marc Koeste – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00