Home » Dusk One – Dawn Zero

Dusk One – Dawn Zero

door Filip van der Linden
383 views 2 minuten leestijd

Dusk One is een nieuwe Belgische band die grossiert in progressive sludge. Op hun in januari uitgebrachte EP Dawn Zero staan relatief ‘oude’ opnames, maar heel binnenkort komen ze al met nieuw materiaal, hebben ze beloofd.

Eind 2021 ontstond het eerste idee voor Dusk One toen de Antwerpse Belg Michiel Jorissen (zang/gitaar) in een leeg huis zijn gitaar van de muur haalde en besloot opnieuw muziek te maken, toen nog puur voor het eigen plezier. Al snel groeide er iets in de nummers en werden Alex Belli (URSA, CellarDoor) voor de opnames mix en master en producer Jan Viggria (The Guru Guru, Mantis, Heisa) bij dit project betrokken om de laatste hand te leggen aan de nummers. In de studio nam Michiel de bas, de gitaar en de zang voor zijn rekening en werd Niels Valkeners van URSA ingeschakeld om de drums in te spelen. De opnames werden in 2022 afgerond.

Na twee singles eind vorig jaar is Dawn Zero sinds enkele maanden als EP uitgebracht met bovenop de singles nog twee tracks. De EP laat brede invloeden horen: Deftones, Baroness, Deftones, Stake, Heisa, Kvelertak, Eleanora, Lost Baron, Darqo, … De vier tracks zijn gebaseerd op de vier basiselementen. Elk nummer heeftdaardoor een andere sfeer en bouwt op, van atmosferische shoegaze en progressieve rock tot sludgemetal.

De track van deze EP die het meeste indruk maakt, is Trial By Fire. Ook Makropolis II (Disintegrate) zit heel degelijk in elkaar. Dawn Zero is een sterk en beloftevol debuut.

Ondertussen heeft de band een vaste drummer en bassist en werd al nieuw materiaal opgenomen in Asymmetry Studios. Deze nummers liggen volgens de band in het verlengde van de twee laatste, hardere nummers op Dawn Zero, maar behouden wel nog de dromerige elementen. Dusk One treedt inmiddels al regelmatig op.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00