Home » Dying Hydra – Of Lowly Origin

Dying Hydra – Of Lowly Origin

door Xander Pas
183 views 3 minuten leestijd

Dying Hydra bracht in 2018 haar debuut EP uit, drie jaar later brengt dit trio uit Copenhagen hun debuutplaat uit. Deze opkomende band was voor mij nog onbekend, als liefhebber van doom- / sludgemetal was ik natuurlijk erg benieuwd naar dit album.
Album opener ”Earliest Root” verscheen enkele weken geleden al op de YouTube pagina van Dying Hydra. Instrumentaal gezien zit dit nummer erg goed in elkaar. Ondanks dat deze band het zonder bassist moet doen, miste ik dat stevige geluid dat veel doom bands hebben niet erg. De drums, alhoewel ze niet altijd even lekker klinken, zorgen ervoor dat je het bass geluid niet al teveel mist. Aan het begin van het nummer was ik nog niet echt onder de indruk van de drums, dit wordt verder in het nummer goed gemaakt. Het tweede nummer ”Unlit” heeft een stevige dreun en hebben een heerlijk drumgeluid, wat door een distorted gitaar maar al te fijn wordt gecomplimenteerd. Qua gitaarwerk deed dit nummer me enigzins aan Sleep’s Dopesmoker denken. Precies het soort metal waar ik een enorme liefhebber van ben. Instrumentaal gezien zit dit nummer wederom erg fijn in elkaar. Van de vocalen ben ik echter nog niet overtuigd, dit komt waarschijnlijk omdat de instrumentalen zo goed samen werken dat de vocalen wat zwakker over komen. Daarmee wil ik echter niet zeggen dat de vocalen niet goed zijn, de instrumentalen zijn enorm sterk. Dat is ook op het nummer ”Rootborn” weer te horen, voornamelijk de gitaristen doen het goed. het nummer heeft een fijne opbouw. Het rustige begin wordt al snel afgewisseld door een stevig ritme en hier vallen de vocalen ook goed op. Dit is zonder twijfel het sterkste nummer van de A-kant op de LP.
Zodra de B-kant begint worden we gegroet met een heerlijk destorted geluid. Dit is precies wat ik verwacht van sludge metal. Dit maakt ”Species Adrift” dan ook mijn favoriete nummer op de plaat. Het instrumentale geluid wat daarna klinkt, werkt goed qua ritme en de drums spelen een belangrijke rol. Ondanks dat ik de vocalen op ”Rootborn” sterker vond, werken die heel goed samen met de instrumentalen. De lyrics zijn ook erg sterk. ”Ashed Eyes” heeft misschien wel de mooiste intro op dit album. Een mysterieus geluid met zware ondertoon klinkt al zodra het nummer begint, de drums zijn op geen enkel nummer sterker geweest op dit album en de vocalen brengen het geheel mooi samen. Tot slot heeft het nummer ”Undergrowth” een beetje een drone sound. Dit nummer greep vanaf het begin mijn aandacht al. Dit is misschien wel het beste nummer op het hele album. Van begin tot eind heeft dit nummer mijn aandacht gegrepen en merk je gewoon hoe goed dit nummer in elkaar zit. Dit album werd alsmaar beter en voornamelijk dankzij deze afsluiter ben ik benieuwd hoe de band zich gaat ontwikkelen.
Instrumentaal gezien was ik vanaf het eerste nummer al erg enthousiast, de vocalen hadden wat meer tijd nodig en vielen uiteindelijk zeker niet tegen. Het was een zeer aangenaam debuutalbum en ondanks dat ze geen bassist hebben, ben ik zeer te spreken over het sludge metal geluid wat ze hebben neergezet. Ik ben enorm benieuwd naar een tweede studio album van de band

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00