Home » Dynamo Metalfest Pre-party met Inferum + Skeletal Remains + White Boy Wasted – Dynamo / The Jack (Eindhoven) 15/07/2016

Dynamo Metalfest Pre-party met Inferum + Skeletal Remains + White Boy Wasted – Dynamo / The Jack (Eindhoven) 15/07/2016

door Jochem van der Steen
105 views 4 minuten leestijd

Een cadeau voor de mensen die naar Eindhoven zijn gereisd voor het Dynamo Metalfest, zo zou je deze avond kunnen noemen. Er zijn dan ook genoeg Duitse tongvallen te horen om je in een zomers Zandvoort te wanen. Leuke metalbandjes uit Eindhoven en nog wat coole acts van (veel) verder weg die de metalheads mogen opwarmen voor het grote evenement van de volgende dag.
inferum - foto patrick - 005Er is wat onduidelijkheid over wanneer de eerste band, Inferum zal optreden vanwege een discrepantie tussen de timetable op Facebook en wat er op de Dynamo site staat. Als gevolg speelt deze band een half uurtje later dan veel mensen denken, wat het publiek dan maar oplost door de keel nog te smeren met wat Jupiler of zelfs Safari.
De jongemannen van Inferum hebben een lekkere sound bedacht. Een vorm van lichtelijk groovende death metal met een sterke grunt. Het is te merken dat ze nog wat weinig podiumervaring hebben, maar het is ook te horen dat ze hard hebben gewerkt in de oefenruimtes van Dynamo om wat moois neer te zetten. De drums zijn niet altijd even strak, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de baspartijen.
Frontman Morrison nodigt een jongeman uit het publiek uit om een vocale bijdrage te leveren aan hun laatste nummer door de tekst “Get The Fuck Off” mee te brullen. Het publiek laat meteen zien waarom metalpubliek het leukste publiek is door elke keer dat hij meebrult hem te trakteren op een daverend applaus. Dit idee, in combi met de interessante sound van de band zal ervoor zorgen dat deze band zeker meer mooie optredens gaat neerzetten en als ze daardoor op het podium zullen groeien kan dit best een grote speler worden. Hou ze in de gaten!
skeletal remains - foto patrick - 005Skeletal Remains laat zien wat de jonge honden van Inferum kunnen worden. De heren bezoeken ons uit San Francisco, en de invloeden van Bay Area thrash sijpelen dan ook duidelijk door in hun melodic death metal. Hun set is zo strak als een legging bij Erica Terpstra en de al redelijk volle zaal headbangt lekker mee. De intense riffery is dan ook zeer uitnodigend en de lange instrumentale stukken vervelen geen moment door een slimme combinatie van mini-breaks en herhalingen. Zelden een death metal band gehoord met zo’n hypnotisch geluid, bijna alsof je naar een stoner band uit de hel luistert die teveel blikjes Monster Energy naar binnen heeft gegooid.
In The Jack speelt voor mij dan de verrassing van de avond. Was ik nog in rouw omdat Peter Pan Speedrock aangekondigd heeft te gaan stoppen ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Eindhoven, want daar is hun waardige troonopvolger: White Boy Wasted!
white boy wasted - foto patrick - 006Een interessante combinatie van leden van andere bands uit de streek die een toch totaal andere sound neerzet dan ze met die bands doen werkt het fantastisch! Vocals en bas zijn voor Sid (uit Facelifter) en drummer Ian is ook de frontman van de geschifte powerviolence band Maagzuur. Mogen we hier al van een supergroup spelen of is het meer een sideproject? Als het mij ligt gaan de heren al hun tijd in deze band steken en daarmee de wereld van de speedrock veroveren.
De ideale band voor een kleiner podium met een hoger rock ‘n’ roll gehalte dan een zaal als Dynamo spelen ze de sterren van de hemel en de glazen van de tap. Dit is muziek om helemaal los te gaan met een Jack Daniels of halve liter in de hand waardoor je alles om je heen vergeet. Opzwepend, snel en rauwe speedrock. Onlangs speelden ze in het voorprogramma van Nashville Pussy en het is te horen waarom. Ontzettend vette show, qua sound maar ook zeker qua performance. Als dan ook nog Simone van Straten, Eindhoven’s meest veelbelovende gitaar heldin en lid van Sister of Suffocation  nog even op het podium komt is het feest compleet. Dit is  Einhoven Rockcity op zijn best.
Als de set er op zit help ik Simone nog even van het podium en dan maak ik een landing terug in de werkelijkheid na deze trip naar Rock ‘n’ Roll Heaven. Tijd voor een fles Langharig Tuig (Dynamo’s festivalbier) om een geslaagde avond te vieren.
Foto’s: Patrick Spruytenburg


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00