Home » Electric Callboy – 013 (Tilburg) 01/03/2023

Electric Callboy – 013 (Tilburg) 01/03/2023

1,1K views 6 minuten leestijd

Vandaag zijn we in 013 om het Duitse Electric Callboy te gaan zien. De band wordt vooraf gegaan door twee voorprogramma’s Future Palace en Holding Absensce. Ik ben benieuwd wat voor feestje dit gaat worden.

future palaceHet voorprogramma Future Palace trapt af. Deze post-hardcore band uit Berlijn komt meteen binnen. Wat een feest weet frontvrouw Maria Lessing er al vanaf de aftrap van te maken. Ze heeft een gave look en een imponerende grunt. Het publiek gaat meteen helemaal los. Samen met gitarist Manual Kohlert en Drummer Johannes Frenzel weet ze een mooie performance neer te zetten. Haar zang is loepzuiver en haar grunt is sterk en ze heeft ook de nodige rap skills. Er ontstaan diverse moshpits tijdens de set en er komen ook steeds meer ballonnen die door het publiek overgegooid worden. Na een set van 30 minuten dragen zij het stokje over aan Holding Absence.

Setlist: Dead Inside, Flames, Ghost Chapter, Defeating Gravity, Fever, Locked, Heads Up, Paradise

holding absenceHolding Absence ontmoet iets meer terughoudendheid van het publiek. Deze Cardiffse post-hardcore band komt in het begin ook niet zo goed uit de verf. Zanger Lucas Woodland mist regelmatig noten en zijn stem lijkt het niet zo goed te trekken. Later in de set trekt dit wel bij, wellicht is in het vervolg inzingen een goed idee. De band heeft wel een enorm strak spel en een goede podiumpresentatie. Drummer Ashley Green is ronduit indrukwekkend met zijn strakke spel, diverse fills en gave presentatie. Uiteindelijk komt het publiek ook bij deze band op gang en ontstaat er onder andere een circle pit. Toch maakt deze band minder indruk dan Future Palace. Gitarist Scott Carey laat naast een strak gitaarspel een onverwachte zeer indrukwekkende grunt horen. Dit voegt echt iets toe aan de nummers van de band. Bassist James Joseph speelt strak en weet goed met het publiek te spelen. Frontman Lucas heeft een heel drukke podium presence die doet denken aan Chino Moreno van Deftones. Zijn stem belooft heel veel, zijn cleane stem is prettig en zijn screams doen je denken aan Chester Bennington van Linkin Park, maar hij zal nog hard moeten trainen om dat niveau te behalen. Na een set van 40 minuten verlaten de heren het podium en kan de ombouw voor Electric Callboy beginnen.

Setlist (ik ben onzeker van sommige titels van nummers): Aching Longing, Curse Me With Your Kiss, Like a Shadow, Gravity, Beyond Belief, Nomoreroses, Coffin, Afterlife

electric callboyElectric Callboy is een Duitse band die tussen diverse genres beweegt, zowel electronicore, metalcore als post-hardcore komen voorbij. Ze trappen af met het nummer wat de world tour ook zijn naam heeft gegeven, Tekkno Train. Het publiek danst meteen volop mee. Frontmannen en zangers Kevin Ratajczak en Nico Sallach maken er echt een feest van. Ze springen over het prodium en gaan de interactie met het publiek continue aan. Er zijn twee niveaus op het podium gecreëerd en de drummer zit op het bovenste niveau, de andere bandleden gaan daar ook geregeld op staan, dus ze benutten de ruimte die ze hebben heel erg goed. Het is een vrij grote band met Daniel Haniß op de leadgitaar, Pascal Schillo op de slaggitaar (en achtergrondzang), Daniel Klossek op de bas (saxofoon en achtergrondzang) en David-Karl Friedrich op drums. Na het nummer Best Day blijft alleen drummer David-Karl op het podium zitten. electric callboy hypa hypaVervolgens begint het nummer Sandstorm van Darude te spelen waarbij David-Karl even laten horen waar hij als drummer van gemaakt is. Ronduit indrukwekkend is het te noemen wat hij daar wegzet. Na het nummer verdwijnt ook hij heel even uit beeld om vervolgens met de rest van de band weer in beeld te komen. Omgekleed in een nieuwe outfit. Het nummer Hypa Hypa wordt voorzien van een gechoreografeerd dansje. De pyro van de heren is ook echt insane. Wat een vlammen! Bij het nummer Fuckboi komt zangeres Maria Lessing van Future Palace terug het podium op om de vrouwelijke vocalen van het nummer voor haar rekening te nemen en dat doet ze heel goed. Na dit nummer wordt er een keyboard het podium op gedragen en blijkt Kevin ook piano te spelen.  Een korte “akoestische” set volgt. Hij zet het nummer Careless Whisper in en bassist Daniel speelt de saxofoon alsof hij Kenny G zelf is. Ze gaan nog even door met een leuke mix van nummers. Let it go, When you say nothing at all en I want it that way komen voorbij. Daarna gaan ze weer verder met de set. Net voor de tweede MC Thunder kondigen ze aan dat dit het laatste nummer is. electric callboyNa het nummer valt een groot doek naar beneden waar de heren in een super foute outfit gephotoshopt op staan. Omdat het licht niet aan gaat weten we dat ze nog terug gaan komen. Als het doek valt staan de heren in de foute outfit op het podium en zetten het feest weer in gang met Pump It. Als afsluiter spelen ze We got the Moves. Wat een immens goede set! Moshpits, wall of deaths, springen, feesten, dansen, alles kwam voorbij. Bij het volgende concert ben ik zeker weer van de partij.

Setlist: Tekkno Train, MC Thunder II (Dancing Like a Ninja), Hate/Love, The Scene, Castrop X Spandau, Supernova, Arrow of Love, Mindreader, Best Day, Drum Solo (Sandstrom – Darude), Hypa Hypa, Crystals, Fuckboi 

Pianosetlist: Careless Whisper (George Michael cover), Let It Go (Idina Menzel cover), When You Say Nothing at All (Ronan Keating cover), I Want It That Way (Backstreet Boys cover)

Vervolg setlist: Hurrikan, Parasite, MC Thunder

Encore: Pump It, Spaceman, We Got the Moves

Foto’s van het concert van 28-02-2023: https://www.flickr.com/photos/rockportaalnl/albums/72177720306437493/with/52723399480/

Socials van de bands:

https://www.facebook.com/electriccallboy

https://www.facebook.com/Holdingabsence

https://www.facebook.com/futurepalace

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00