Home » Elixir – Voyage Of The Eagle

Elixir – Voyage Of The Eagle

door Edwin Knip
193 views 1 minuten leestijd

Tien jaar na het verschijnen van het laatste album komen deze NWOBHM veteranen met nieuwe nummers.
Al tijdens het luisteren naar het eerste nummer Drink To The Devil valt het al op dat er nog geen greintje roest te bekennen is bij deze formatie. Frontaal, en zonder concessies trekken de bandleden alle registers open. Van de samenstelling uit 1986 toen het debuutalbum The Son Of Odin verscheen, zijn nu nog vier bandleden aanwezig.
Zanger Paul Taylor, gitaristen  Phil Denton en Norman Gordon en drummer Nigel Dobbs zijn de veteranen van weleer. De band wordt compleet gemaakt door nieuwkomer Luke Fabian (Crevassian) op de bas, als vervanger van Kevin Dobbs.
De band moet voornamelijk teren op het succes van The Son Of Odin dat in 2005 in de top 20 van Power Metal Albums of All Time gekozen werd, een verkiezing van Terrorizer Magazine. In april 2010 werd het album Classic Album Of The Month in een editie van het Zweedse Rock Magazine. Tussen 1990 en 2002 brengt de band niets nieuws uit, en na 2010 verscheen er nog een boxset in 2019.
Eindelijk wat nieuws dus. Het album kent tien nummers, variërend van het stevige Drink To The Devil als het slepende The Siren’s Song.  De zeereis voert langs allerlei uitdagingen, zo hebben we noodweer in Onwards Through The Storm en een opstand in Mutiny. Whisper On The Breeze is een ballad achtig nummer vlak voor het begin van Evermoren, het laatste nummer van het album waarin de band er nog even een paar lekkere riffs uitgooit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00