Home » Elyne brengt heerlijke nieuwe single Samsara uit

Elyne brengt heerlijke nieuwe single Samsara uit

door Maurice van der Zalm
209 views 1 minuten leestijd

We ontkomen niet meer aan het gevoel van machteloosheid met de laatste verscherpte maatregelen. Maatregelen die niet meer te begrijpen zijn omdat de vaccinatiegraad hoog is en al die mensen wellicht wel eens wat meer zouden mogen hebben om naar uit te zien. Maar het is helaas in Nederland niet anders.
Dan is het toch wel heel erg fijn dat het Italiaanse Elyne de nieuwe single Samsara heeft uitgebracht afgelopen vrijdag. Een single die meteen sterk van start gaat met luchtige elektronische tonen en een moordend drumintro om daarna op een sterke metalcorebasis verder uit te groeien tot een aantrekkelijke compositie waarin Elyne, zoals we gewend zijn van de band, kracht, melodie en dynamiek perfect in evenwicht weten te presenteren. Na een prettige, gemakkelijk in het gehoor liggende, gitaarsolo zet de band even een dijk van een breakdown in en alle ingrediënten de Italiaanse blender mogen verkennen.
In de letterlijke betekenis van Samara gaat het over de cyclus van dood en wedergeboorte onder invloed van begoocheling en karma en vol met lijden (wikipedia). Dan slaat Elyne de spijker op de kop. Maar daarbij houd ik stevig in gedachte dat deze single de wedergeboorte is van mooiere tijden. Muzikaal is ze dat al gelukt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00