Home » Equilibrium (D) – Little Devil (Tilburg)

Equilibrium (D) – Little Devil (Tilburg)

404 views 3 minuten leestijd

Vanavond staat Little Devil Tilburg in het teken van Reinfest, de 50ste verjaardag van de vaste klant Rein.  Een mooie set folkmetal bands is verzameld om van deze avond een geweldig feestje te maken.
rhovanionDe eerste band die speelt deze avond is Rhovanion. Een Nederlandse folkmetal band. Die met zes man het kleine podium van de Little Devil bestijgen. Een geweldige toevoeging aan de muziek is violist Rowan Schuddeboom die op het podium een geweldige performance weggeeft. Frontman Rik van Schaaik beschikt over goede grunts en screams en ondanks de beperkte ruimte weet de gehele band een geweldige show neer te zetten, zowel in klank als in presentatie. Gitariste Birgit Hartkamp laat bij een twee tal nummer ook horen dat ze over een mooie zangstem beschikt, een mooie toevoeging aan de nummers. Als snel ontstaat de eerste pit en ook de eerste wall of death krijgt de band voor elkaar. Ze krijgen het publiek erg goed mee en sluiten hun set af met een lang zal hij leven voor de jarige Rein.
vanaheimAls tweede band staat Vanaheim op het podium. Deze eveneens Nederlandse folkmetal band zet de gemaakte sfeer goed door tijdens hun set. Het is jammer dat veel van de sfeer in de muziek uit de backingtrack komt en dat er bijvoorbeeld geen live toetsenist aanwezig is. Ze spelen een super strakke set en frontman Zino van Leerdam  heeft heel erg mooie grunts en vette screams. De band heeft lekker afwisselende nummers waarbij rustig en hard/snel elkaar afwisselen. De goed gevulde zaal krijgen ze goed mee en er wordt heel wat gemosht en geheadbangt. Rein speelt ook een liedje mee met de band en dat doet hij lang niet slecht. Hij speelt een lekker strak akkoorden schema op de gitaar. Natuurlijk wordt er ook nog een keer lang zal hij leven gezongen voor de jarige.
equilibriumAls afsluiten van de avond staat de Duitse folkmetal band Equilibrium. Na een wat langere ombouw en soundcheck begint de hoofdact waar iedereen op gewacht heeft. Het eerste nummer laat meteen horen waarom ze zo goed zijn, volle, stevige, bombastische folkmetal vult de zaal. De band speelt strak, hard en maken er gewoon weg één groot feest van. Helaas is ook bij deze band de backingtrack het instrument dat de nummers echt maakt wat ze moeten zijn. Frontman Robert “Robse” Dahn is erg goed bij stem zowel diepe grunts als screams klinken fenomenaal. Je zou niet zeggen dat dit de eerste show is van de heren in 2016. Robert geint meteen dat dit ook wel eens de beste show van 2016 zou kunnen zijn. De jarige Rein wordt ook door Equilibrium op het podium geroepen in de eerste helft van de set. Voor de derde keer wordt er een verjaardagsliedje gezongen alleen nu in het Engels. De band speelt nummers van het nieuwe album en ook oude bekende nummers door elkaar. Met nummers zoals Freiflug zingt het publiek helemaal mee. Verder wordt er erg veel geheadbangt, gecrowdsurft en gemosht, heel het voorste deel van de zaal is af en toe echt één grote pit. De band heeft een goede performance weg en de volle zaal gaat steeds compleet uit zijn dak bij nummer als Uns’rer Flöten Klang, Wirtshaus Gaudi en Blut im Auge. Ik moet zeggen dat dit een avond was die ik voor geen goud had willen missen. Ik denk dat Rein de verjaardag van zijn leven heeft gehad.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00