Home » FemME Club Tour – Popei (Eindhoven) 19/11/2016

FemME Club Tour – Popei (Eindhoven) 19/11/2016

door Hans Kraaijveld
130 views 6 minuten leestijd

In Popei mogen we vandaag genieten van de derde dag van de FemME Club Tour met Serenity, Diabulus in Musica, Beyond God en Elysian Gates. De tour speelt vier dagen achter elkaar door, in Dusseldorf, Roeselare, Eindhoven en Maasmechelen. De lineup is niet iedere dag hetzelfde, maar komt wel redelijk overeen. De grote namen mogen we vandaag in ieder geval aanschouwen. Serenity staat altijd garant voor een lekker interactief optreden met frontman Georg en Diabulus zal ons vandaag onthalen op wat nummers van het pas uitgebrachte album, Dirge for the Archons, waar we heel benieuwd naar zijn. Er zijn duidelijk meer mensen benieuwd, het anders wel eens zeer magertjes gevulde zaaltje is vandaag gezellig druk.
elysian-gates-12Elysian Gates mag het spits afbijten. De eerste keer dat we ze zagen was tijdens de voorrondes van de FemME battles, waar ze de halve finales haalden. Ze waren toen niet overtuigend genoeg om door te stoten tot de finale, maar ze blijken sindsdien behoorlijk te hebben geoefend. Sinds die battle optredens zijn ze in hun eigen Luxemburg een stuk meer gevraagd en hebben niet alleen veel in de oefen ruimte gezeten, maar duidelijk ook op het podium gestaan. Het geheel is een stuk overtuigender geworden en het publiek is het daar duidelijk mee eens. Enthousiast wordt er mee geklapt en we genieten van een paar lekkere nummers zoals Human Infection. De zang van Noémie klinkt lekker en ze bewijst ook wat lichte grunts niet te schuwen. Al met al een lekker begin en erg leuk om dit soort groei in een band te zien. Als ze dit vol weten te houden dan staat ze een leuke toekomst te wachten.
beyond-god-25Als tweede mag Beyond God het kleine podiumpje vullen. Meryl, Ferry, Lukasz en Twan zetten er gelijk vaart achter, na de mooi klinkende zang intro van Meryl. Ze heeft een prettig klinkende vibrato in haar stem, die echter bij de stevige nummers wat wegvalt. Dat ze de band draagt is dan ook gelijk duidelijk, want het voelt op die stevige momenten in de muziek alsof er iets mist. Prince Creep, een nieuw nummer waarvan ook een lyric video te vinden is op YouTube, is hier een voorbeeld van. De band heeft zichtbaar plezier in het spelen, waarbij ze leuk de interactie zoeken met het publiek. Twan stapt zelfs op een monitor tijdens een van zijn solo’s, maar loopt hierbij tegen de lampen, die vrij laag hangen in het toch al niet zo hoge zaaltje. Het deert hem echter niet en met een lach speelt hij rustig verder. Het blijft opvallen dat als er voornamelijk Meryl’s stem en de toetsenpartij, die overigens van band komt, te horen zijn, het geheel toch beter klinkt. In de set komen een aantal mooie songs voorbij, waar onder Memories en Sail Away. De andere nummers vallen niet tegen, maar ze vallen ook niet echt op. Al met al zet de band een leuke set neer, maar veel groei is er niet in te herkennen.
diabulusinmusica-54Diabulus in Musica is vandaag compleet, waar ze het op het afgelopen FemME festival zonder een bassist moesten stellen. Onder begeleiding van de intro Battle of Atlantis komt de band het podium op en begint dan gelijk lekker stevig met Earthly Illusions. De band klinkt als een klok en is duidelijk van een ander kaliber dan de twee voorgaande bands. Wel duurt het eventjes om de microfoon van Zuberoa netjes in te stellen qua volume, maar dan klinkt het ook wel lekker. Zo lekker als het kan, want akoestisch gezien is het zaaltje niet echt denderend. We krijgen een redelijk unieke set voorgeschoteld, The River of Loss was bijvoorbeeld gisteren geen tijd voor en uiteraard krijgen we een aantal nieuwe nummers, waaronder Invisible, Ring Around Dark Fairies’ Carousel en Crimson Gale. Wat het ook altijd goed doet en wat vandaag heel goed uit de verf komt is het wat rustigere Eternal Breeze. De set eindigt weer lekker hard met Spoilt Vampire, waar Gorka vanachter zijn keyboard lekkere grunts opzet in het refrein. We zien vandaag een zeer strak spelende band, die ondanks het feit dat ze ver van huis zijn doen alsof ze thuis zijn: Feestje!
serenity-41De hoofdact van de avond is Serenity. Na al de vrouwelijke vocalen is het nu tijd voor voornamelijk de stem van Georg. De enorm enthousiaste en temperamentvolle entertainer mag weer los. Met zijn grote grijns, grapjes tussendoor maar ook fijne stem weet hij het publiek zo om zijn vingers te winden. De eerste paar nummers doet hij alleen, maar bij Royal Pain krijgt hij versterking van Tasha (die eigenlijk voluit Natascha heet). De set wordt volledig gefilmd, waar Georg natuurlijk wat aandacht voor vraagt. Alles wat hij vraagt gebeurt ook, net als bij My Final Chapter, waar een hoop lichtjes te lucht in gaan, maar ook een aantal engelenvleugeltjes en hier en daar wat duivelshoorntjes! Het nummer Perfect Woman wordt uiteraard opgedragen aan alle aanwezige dames en komt Tasha ineens in een witte outfit te voorschijn. Het optreden vanavond zal voorlopig de laatste zijn, want de band is hard aan het werk aan nieuw materiaal, wat zou moeten leiden tot het uitkomen van een nieuw album ergens in het midden van 2017. De interactie met het publiek is erg leuk, er wordt een erg jonge fan uit het publiek gehaald en Georg zet haar naast hem op de monitor. Hij zingt haar toe met een zachte versie van het nummer Fairytale, wat de kleine dame heel voorzichtig probeert mee te zingen. Veel verstaat ze niet van wat Georg te zeggen heeft, maar ze krijgt wel een enorm applaus als blijkt dat ze haar eigen band shirt heeft. Serenity heeft schijnbaar geen kindermaten bij de merchandise 🙂 De band heeft nog een verrassinkje in petto voordat Legacy of Tudors begint. In het nummer komt de text Drink in the name of Glory voor en men voegt dan ook de daad bij het woord door het uitdelen van flesjes Jagermeister. Zelfs de geluidsman van de band komt er eentje halen! Na het springfeestje getiteld Serenade of Flames verdwijnt de band van het podium, maar we krijgen gelukkig nog een toegift in de vorm van Caught in a Myth en Velatum. Er is een korte pauze tussen de twee, want bassist Fabio is niet helemaal fit. Hij laat zich echter niet kennen en speelt tot het einde mee, al ziet hij er uit als een spook tegen het einde!
 


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00