Home » Festyland – Zaterdag 11/10/2014 (Volkel)

Festyland – Zaterdag 11/10/2014 (Volkel)

door marijke@rockportaal.nl
137 views 6 minuten leestijd

festyland-20141011- 910Als Festyland net van start is gegaan worden we verrast door een flinke regenbui.  Gelukkig is het terrein ertegen bestand en de meeste festivalgangers schrikken niet terug van een beetje modder. Zo gauw het zonnetje weer tevoorschijn komt, komt de stroom bezoekers flink op gang en vult het terrein zich voor de zaterdag van Festyland. Opvallend is dat het programma, in tegenstelling tot gisteren, vandaag niet veel headliners kent ondanks dat je je geen moment hoeft te vervelen.
We starten in de Jupiler Live Stage waar Knarsetand de eer heeft om de dag af te trappen. Voor wie Knarsetand niet kent is het een aanrader om deze het volgende festival zeker even te gaan bekijken want ondanks het vroege tijdstip en het beperkt aantal bezoekers in de tent gaan de veelkoppige ska/polka/balkan/drum’n bass-band helemaal los op het podium. Opzwepende, feestelijke muziek waarbij het haast onmogelijk is om stil te blijven staan. En muzikaal nog eens getalenteerd ook nog. Leuk om te zien en te horen, eentje om te onthouden!
Na Knarsetand blijven we maar op onze plek staan want bij Kensington belooft het erg druk te worden als grootste/bekendste  act van Festyland. En inderdaad is het net voor aanvang van het optreden razend druk in de grote tent, die zijn houten afscheiding achteraan de tent wel had kunnen missen op dit moment.  Kensington scoort op de radio hit na hit met nummers als ‘Streets’, ‘Rivals’ en ‘Home Again’en er wordt dan ook massaal meegezongen. Het blijft opvallend bij Kensington dat de perfomance zelf niets om het lijf heeft en na een half uur naar het podium staren hebben we het eigenlijk wel gezien. Kensington is muzikaal, populair en de bekende nummers zijn goed. Maar van hun live performance moeten ze het niet hebben.
festyland-20141011- 620Na Kensington is er even tijd om nog eens over het terrein te struinen. Overal is wat te doen; is het een band, een dj of gewoon gezelligheid of gekkigheid. Niemand hoeft zich te vervelen op Festyland. We pakken wat te eten en lopen snel terug voor The Dirty Daddies. Ondanks hun relatieve onbekende status is het druk en direct na aanvang van de eerste noten is al duidelijk dat het deze mannen menens is; er moet gefeest worden. Een aaneenschakeling van oude rock, nieuwe dans en bekende 90’s nummers maakt dat het dak er bijna vanaf gaat. Inclusief vuurspuwers, stoomkanonnen en confetti weten The Dirty Daddies een waar feest te maken van hun derde verjaardag, zoals ze zelf aangeven. De vergelijking met de Memphis Maniacs is natuurlijk snel gemaakt maar toch zijn The Dirty Daddies een  waardevolle toevoeging aan de festivalmarkt!
En terwijl sommige bezoekers nog eens een rondje in de achtbaan gaan of in de zweefmolen rondhangen, is de zaal weer flink gevuld voor de mannen van BZB, verantwoordelijk voor dit hele festival.  Bij een optreden van BZB op Festyland kan eigenlijk niks misgaan. Een combinatie van de bekende meezingers, voetjes van de vloer, wat biertjes en échte vrienden om je heen maakt het optreden tot een van de hoogtepunten van de dag. Genieten!
Snel naar de 3FM stage waar serious Talent Kovacs optreedt. Ze brak afgelopen jaar door met haar hit ‘My love’ en stal de harten van vele luisteraars met haar donkere stem. Ook op Festyland komen veel mensen kijken naar haar optreden al is het niet erg druk in de tent. Muzikaal en sympathiek brengt Sharon Kovacs met haar bijzondere verschijning én band haar nummers ten gehore. Een prachtige stem die we hopelijk nog vaker gaan horen, ze is niet voor niets serious talent!
festyland-20141011- 1449Inmiddels zijn de bezoekers over het hele terrein verspreid om ieder op zijn favoriete manier de laatste uurtjes van Festyland door te brengen; gezellig buiten kletsen met bekenden, dansen in de dance-tent, in de mini-disco, knuffelen in de knuffelhoek of nog even uit je dak gaan bij de 80’s en 90’s hits in de eetertaintent. We wilden even een kijkje nemen bij de oudgedienden van Festyland Rattle Snake Shake maar helaas was de Rosso Rocco al propvol toen we aankwamen. Dan nog maar even een kijkje nemen bij de Traveling Wilburies in de akoestische tent. Wat een gezellige, knusse sfeer waar muziekliefhebbers samen komen om in de late uurtjes te genieten van de vier mannen op het podium van Poor John en de Heinoo die de nummers van het originele op prachtige, intieme wijze vertolken.
Tot slot terug naar 3FM stage om Typhoon te bekijken. Iets waar we toch wel de hele dag naar uitgekeken hebben. En dat wordt beloond. Wat een energie, muzikaliteit en enthousiasme! De teksten van Typhoon zijn haast poëtisch, zijn enthousiasme aanstekelijk en de bezoekers gooien hun laatste resten energie er tegenaan om nog eenmaal flink uit hun dak te gaan. Typhoon weet met zijn band Festyland op de best te bedenken manier af te sluiten.
Het zit er weer op. Voor velen even wennen op een nieuwe locatie maar al de mogelijkheden van het park Hemelrijk bieden zoveel voor Festyland  waar de komende jaren nog veel gebruik van gemaakt zal worden.  Een prachtige locatie dus!  Aandachtspuntje blijft toch het programma; veel bezoekers misten wat meer headliners en de verdeling was ook wat onevenwichtig tussen de vrijdag en de zaterdag. Maar uiteindelijk maakt het niet veel uit; Festyland heeft voor elke bezoeker wat wils of het nu om muzieksmaak, rariteiten, eten of festivalgangers zelf gaat. Tot volgend jaar.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00