Home » Decapitated – Blood Mantra

Decapitated – Blood Mantra

door Sjoerd van der Zalm
118 views 2 minuten leestijd

Decapitated - Blood Mantra - Artwork
Na een smaalvol optreden te hebben gezien in het voorprogramma van Lamb of God, zijn de Poolse deathmetallers van Decapitated alweer terug met een nieuw album. De voorgaande vijf studioalbums werden al gezien als een van de betere deathmetal releases van de 21ste eeuw en op Blood Mantra doen de heren dat nog eens fantastisch over.
Zodra ik de cd opstart, en het intro hoor, voel ik eigenlijk al dat er iets goeds op mij staat te wachten. Na een strakke opbouw en één slag op de toms wordt Exiled in Flesh ingezet om een cd lang te genieten van een portie uitzonderlijk goede deathmetal. Gitarist en muzikaal genie achter de band Waclaw ‘’Vogg Kieltyka’’ weet de nummers goed uitgebalanceerd te laten klinken en heeft daarbij nog ruimte voor perfect passende solo’s tijdens de nummers. Dit hoor je bijvoorbeeld goed in het nummer Nest. De drummer en bassist zijn een soort samenklinkend geheel met daaroverheen de gitaarpartijen van de gitarist en de tussendoor fantastische gruntende zanger Rafal ‘’ Rasta’’ Piotrowski. Tevens is dit de eerste keer dat Michal Lysejko achter de drumkit zit. Tijdens de Lamb of God tournee konden we al kennis met hem maken en hij bewijst hier op de cd zijn plaats te hebben verdiend. Hoogtepunt is voor mij Veins . Een nummer om keer op keer van te genieten. Van het gitaarintro tot het geweldige einde. Het is een match made in ‘Heaven’. Met Blindness en Red Sun wordt er rustig en melodieus afgesloten. En dan zit het er weer op.
Met een 20 jarige carrière achter de rug bewijst Decapitated nog steeds fris en afwisselend te zijn. De cd is precies wat je nodig hebt na een drukke dag. Decapitated bewijst nog steeds één van de toppers te zijn in hun genre en krijgen met deze cd misschien wel nog meer aanzien. Gewoonweg pure klasse.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00