Home » Flora Sculler + Scott Ruth + Jesse Barnett – Dynamo (Eindhoven) 23/11/2018

Flora Sculler + Scott Ruth + Jesse Barnett – Dynamo (Eindhoven) 23/11/2018

door Jochem van der Steen
156 views 2 minuten leestijd

Stick To Your Guns (STYG) is op dit moment hot in de hardcore wereld. Festivals en grote zalen worden plat gespeeld met gitaargeweld en heel veel energie van de frontman. Hoe houdt hij zich alleen staande op het podium? Dat gaan we vandaag zien in Dynamo.
Fleur van Zuilen van March mag onder de naam Flora Sculler als eerst het podium betreden. Waar ze de vorige keer nog met de hele band akoestisch speelde in het voorprogramma van Dave Smalley mag ze het nu alleen doen. Staande met haar gitaar brengt ze nummers van March en wat covers, bijvoorbeeld van Alkaline Trio, Tony Sly en de Misfits. Ze is niet zo’n prater (op het podium) en de vaart zit er goed in. Haar stem gaat heel goed met de akoestische nummers, vooral als gas gegeven wordt komt haar rauwe randje naar voren. Voor een tweede optreden was dit erg goed.
Scott Ruth is door Jesse Barnett meegenomen op deze tour. Deze singer songwriter brengt wat donkere depressieve nummers. Buiten een cover van Tom Petty brengt hij allemaal eigen nummers. Punkrock is het niet, maar hij brengt het vol overtuiging.
Na een kleine pauze komt Jesse Barnett de kelder binnen gelopen, trekt zijn jas uit, pakt zijn gitaar en begint te spelen. Als een echte Wim Kan heeft hij de teksten naast zich liggen. “Echte sukkels kunnen teksten die ze zelf hebben geschreven niet onthouden, en ja, ik heb de teksten zelf geschreven dus ik ben zo’n sukkel”. Liedjes van Stick To Your Guns worden afgewisseld met nummers van Trade Wind en andere side-projects waar hij mee bezig is. Een van die projecten is Wish You Were Here, en bestaat uit Scott Ruth en zijn oudste vriend Noah Calvin, tevens founder bassist van STYG. De laatste is ook aanwezig, dus worden een aantal nummers als trio gespeeld.
Jesse is met het trio meer op het gemak op het podium dan alleen, wat blijkt uit het lange gitaar stemmen in het solo optreden. Ook mooi zijn de anekdotes die hij verteld tussendoor. Hij vertelt over vriendschappen, zijn moeilijke periode en muziek.
Muzikaal is zijn solo optreden wat beperkt, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door zijn kwetsbare opstelling en zijn persoonlijkheid. Ook groots dat hij na het optreden zelf achter de merchandise kruipt, en voor iedereen tijd heeft voor een high-five, praatje of foto.
Met dank aan Ronny Schatorje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00