Home » For All We Know – 013 (Tilburg) 16/03/2018

For All We Know – 013 (Tilburg) 16/03/2018

door Maurice Tonies
213 views 5 minuten leestijd

Gitarist Ruud Jolie kennen we uiteraard van zijn verdiensten bij Within Temptation. Naast deze band heeft Ruud nog een aantal andere muzikale projecten waaronder zijn eigen band For All We Know. Jaren geleden is Ruud samen met wat bevriende muzikanten dit project gestart en For All We Know heeft sindsdien al twee album uitgebracht die zeer positieve recensies hebben mogen ontvangen. Het drukke leven van een muzikant maakt het soms onmogelijk om met een side-project op tour te gaan. Gelukkig komt daar nu verandering in en krijgen we in zijn hometown Tilburg te horen waar de mannen allemaal mee bezig zijn geweest!
Rockportaal mag dan wel heel nieuwsgierig zijn, maar hoeveel belangstelling is er eigenlijk voor For All We Know? Als we de kleine zaal van 013 binnenlopen is het wel erg rustig en ook is het balkon afgesloten. Wordt het een hele rustige avond of laten de bezoekers nog simpelweg op zich wachten? Wie dan ook nog niet aanwezig is mist supportact Mother Of Millions. De Grieken zijn voor het eerst in ons land te zien en beginnen met een theatrale openingstune. Daarna gaan de heren er vol tegenaan en zijn de blikken al snel gericht op zanger George. Deze frontman heeft heel wat in zijn mars. Zijn cleane zang weet hij razendsnel om te buigen naar wat duistere klanken en hier en daar mag een gilletje of grunt niet ontbreken. Het is tijd voor progressive rock en de band slaagt vol verve. De kleine zaal van 013 loopt gelukkig gaandeweg de show wat meer vol. Het is volop genieten van Mother Of Millions, die vanavond een mix spelen van de twee albums die de Grieken hebben uitgebracht. Mother Of Milliosn begon vanavond met een intromuziek en tijdens het laatste nummer klinkt ook een outro-tune, waarbij de zanger, die tijdens de gehele show behoorlijk in beweging was, met zijn armen wijd als een Jezus-figuur op het podium. Deze pose houdt hij een tijdje aan waarna het publiek met een luid applaus afscheid neemt van de supportact.
Vervolgens is het de beurt aan de act waarvoor iedereen gekomen is. Ruud Jolie’s For All We Know komt het podium oplopen en alle bandleden nemen hun plaats in, waarbij de man-of-the-hour rechts op het podium plaatsneemt. Het mag dan wel zijn project zijn, maar de vocalen laat Ruud Jolie graag over aan zanger Wudstik, waarmee hij ook op het eerste album samenwerkte. Al snel wordt duidelijk dat dit een gouden zet is, want wat heeft Wudstik een geweldige strot en wat leent deze zich goed voor de muziek van For All We Know. Ruud Jolie heeft een goed team om zich heen weten te verzamelen en de jaren ervaring die de heren in verschillende bands hebben opgebouwd betalen zich rijkelijk uit. De muziek van For All We Know laat zich niet snel in een hokje vangen en zo horen we een ideale mix tussen, pop, rock en progrock voorbijkomen, waarbij de band dan ook behoorlijk mag doseren tussen hard en zacht spelen.
For All We Know bestaat als band al een tijdje, maar tot liveshows kwam het al die jaren niet en eerder werd een show al uitgesteld. Nu is het dan eindelijk zover en vol trots vertelt Ruud over hoe hij blij is om in zijn Tilburg op de bühne te mogen staan. Een luid applaus mag dan ook niet uitblijven en de Within Temptation-gitarist lijkt enigszins geëmotioneerd. Voor de rest van de avond horen we de bedenker van het project niet zoveel en laat hij graag de muziek voor zich spreken. De nummers worden aan elkaar gepraat door Wudstik en ook hij lijkt wat zenuwachtig. Als vervolgens een nummer wat verkeerd loopt schroomt hij zich niet om het nummer stil te leggen en opnieuw te starten. De band is er op gebrand om alles goed te laten klinken. En ja! Daar slaagt For All We Know in! Gelukkig is de zaal nu goedgevuld en geniet men van de verrichtingen op het podium. Naast de  geweldige vocalen is het ook muzikaal genieten, wat weet bijvoorbeeld Thijs op zijn orgel de zaal goed op te zwepen en wat doen de gitaren lekker hun werk. De band zit er goed in vanavond en het lijkt dan ook bijna ondenkbaar dat er nog maar slechts één show meer op hun lijst staat en het daarna weer ophoudt.
Het optreden in 013 gaat dan ook redelijk snel voorbij, maar zoals het bijna verplicht lijkt is er nog een toegift aanwezig. De band speelt nog twee nummers, waaronder het nummer We Are The Light, waarop Anneke van Giersbergen te horen is. Vanavond vraagt Jolie zich af of er Annekes aanwezig zijn, maar nee, is er geen gastperformance, waarop misschien sommigen gehoopt hadden. For All We Know doet het geheel op eigen kracht en met de kwaliteiten die ze in huis hebben moet dat ook wel lukken. Nadat de laatste tonen hebben geklonken neemt de band uitgebreid afscheid van het publiek en zou het zonde zijn als er in de toekomst niet meer liveoptredens gaan volgen.
Foto’s door Marcel Helder – Rockportaal.nl


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00