Home » Frank Turner & The Sleeping Souls 013 ( Tilburg) 30/04/2022

Frank Turner & The Sleeping Souls 013 ( Tilburg) 30/04/2022

door Liza van de Ven
807 views 4 minuten leestijd

Ondanks dat corona er nog steeds is, zijn de concerten terug! Terwijl we naar Tilburg rijden zien we dat er wegwerkzaamheden zijn. Maakt totaal niet uit, we warmen ons in de auto op voor Frank Turner. Eindelijk tijd om  Haven’t Been Doing So Well  luidkeels mee te zingen.
Om 19:59 komt Pet Needs het podium op en starten ze hun nummer ‘ Toothpaste’  Beter te vroeg dan te laat, en precies dat laat de band zien. Je kan ze beter te vroeg dan te laat kennen. De band komt van Essex, gevormd bij de 2 broers George en Johnny. Frank Turner kennende, heeft hij altijd goede artiesten in het voorprogramma die bij hem aansluiten.
De band start meteen met veel enthousiasme. Het publiek weet waar ze voor gekomen zijn. Zo niet, dan kan je niet op Pet Needs heen. Als ze niet spelen, luister je naar hun Nederlands wat lekker een ‘’ Limburgs’ accent randje heeft. Ze zijn voor het eerst in Europa en genieten met volle teugen. Zelfs toen hun merchandise vertraagd was. Fan Miranda reed van Duitsland helemaal naar Tilburg zodat ze hun Merchandise tijdens te tour niet hoeven te missen! Een ding is zeker, Punk Isn’t Dead; It’s just Up for Sale.
Om 20:30 zien de we zaal voller en voller stromen. Ondanks dat Frank de dag erna in Utrecht speelt zijn er veel kaarten verkocht. Concertgangers zien elkaar eindelijk na 2 jaar weer in de zaal. Om precies 21:00 komt Frank het podium op met  Four Simple Words  Als je er nog niet helemaal klaar voor was, ben je dat nu wel! Hij neemt je meteen mee in de muziek.
Vloeiend gaat Frank over in de The Gathering, opgevolgd door favoriete nieuwkomer ‘ Haven’t Been Doing So Well

Een ding is zeker. Naast zijn ‘ corona’ buikje is er niets aan te merken dat ze een tijd niet op het podium gestaan hebben. Voor Nigel Powell is het zijn eerste Europa tour met Frank Turner & The Sleeping Souls. Frank vertelt dat ze in een leuke cabin in de natuur gerepeteerd hebben en lepeltje lepeltje de nachten doorbrachten in 1 slaapzak. De goede gemiste Engelse humor zoals we van Frank gewend zijn.
 
Frank is sterk en direct in zijn teksten. Hij begint over zijn slechte relatie met zijn vader, die een tijdje terug bekend maakte dat ze een transvrouw is. Na zijn emotionele verhaal laat hij het publiek geweldig meedoen met  Miranda
Als je denkt dat het niet emotioneler kan, begint Frank met  A Wave Across A Bay over vriend Scott die hij 4 jaar geleden verloor aan zelfmoord. Hier en daar zien we wat tranen vloeien.
The Sleeping Souls verdwijnen van het podium en laten Frank alleen met zijn gitaar om zijn solo’s  There She is waarbij Frank vertelt dat hij dit nummer schreef toen hij besefte dat zijn vriendin zijn vrouw moest worden en  Dan’s Song en  Be more Kind te spelen. Dat betekend niet dat ze niet besproken worden ‘ We can talk about them now!’ grapt Frank. ‘ They’re my best friends. When they’re coming back, I want to hear you all!’
‘ It’s time for a really old song. A fan, I will cal him Daniel asked for it. I can’t play the harmonica so I need your help!’ Love Ire & Song heeft nog nooit zo’n chaotische harmonica solo gehad.
Frank wisselt zijn meest geliefde nummers perfect af met nummers van zijn nieuwe album genaamd FTHC.  My Bad wordt sterk gevolgd door Non Serviam  en  Polaroid Picture waarbij hij zijn team prijst aangezien ‘ I fucked up in the middle’
Zijn eerlijkheid siert hem. Waarbij je denkt at het is afgelopen bij  Get better bedenk je je dat Recovery nog niet geweest is. De timetable op de website van 013 klopte niet, Frank speelde tot 22:45 inplaats van 22:30. Rot voor fans als ze om 22:30 al vertrokken. Frank en The Sleeping Souls spelen nog met evenveel energie en meer enthousiasme  The Ballad of Me and My Friends, Recovery en Try This at home waarbij hij zo een mondharmonica voor zijn mond geplaatst krijgt! Om de avond perfect af te sluiten met  I Still Believe
En dat doen we allemaal in Frank Turner! En een beetje meer in onszelf, dankzij Frank Turner & The Sleeping Souls.
 


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00