Home » Gare du Nord – 013 (Tilburg) 23/05/2013

Gare du Nord – 013 (Tilburg) 23/05/2013

door Patrick Spruytenburg
105 views 3 minuten leestijd

Als ik vanavond op weg ben naar 013 voor een optreden van Gare du Nord, weet ik eigenlijk al precies wat ik kan verwachten: er is geen voorprogramma, de band gaat stipt op tijd beginnen, de setlist wordt strak afgewerkt met korte aankondigingen tussen de nummers door, o.a. de nummers Marvin & Miles en Berlin Beat gaan langskomen en op het laatst is er Boogie, waarin bassist Frank even helemaal los mag gaan in een van de grote uitsmijters. Gare du Nord is een van de bands waarvan je weet dat ze je niet gaan verassen tijdens een live optreden. En dat alles ondanks diverse bezettingswisselingen in de band samenstelling die ik in de laatste jaren meegemaakt heb. Dus waarom zou ik er in godsnaam dan weer naartoe gaan?
20130523-garedunord-016Wel, het antwoord is eigenlijk heel simpel: omdat Gare du Nord garant staat voor een geweldige live show. Geen excentrieke podiumacts maar een show waarin muzikale perfectie nagestreefd wordt. Muzikanten die individueel al op hoog nivo spelen, maar waarvan de meerwaarde is als ze samen mogen spelen: de muggezifters die actief gaan luisteren naar missers zullen teleurgesteld huiswaarts keren. En als puntje op de i is daar natuurlijk Dorona Alberti, die m.i. op een zelfde niveau staat als bijv. Caro Emerald en als een vis in het water op het podium het beeld en de stem van de band vertegenwoordigt. Need I say more?
Tijdens het optreden wordt duidelijk dat alle ervaringen uit het verleden garantie zijn voor het heden: een uitgewogen setlist waarin nieuw werk ruim vertegenwoordigd is maar waarin ook de ‘klassiekers’ allemaal aan bod komen. Dit wordt ten gehore gebracht in een niet zo heel vol gelopen Dommelsch zaal van de 013: het balkon is dicht en van een volgepakte zaal is geen sprake. Da’s jammer, want enerzijds is dit de band natuurlijk van harte gegund. Andere kant van het verhaal is dat het gezellig druk is en dat er een heerlijke relaxte en intieme sfeer heerst. Er is ruimte om lekker te staan en een vrije doorgang naar de bar voor een nieuwe verfrissing is geen enkel probleem. Enige wat wellicht ontbreekt zijn wat hangtafels her en der om een echte intieme jazz-club sfeer te scheppen. Want dat is wel precies waar de muziek van de band uitermate geschikt voor is.
En als Beautiful Day uitsterft, begeef ik mij weer huiswaarts. Niet verrast, wel weer helemaal content omdat ik weer een uitermate geslaagd optreden aan mijn lijstje toe kan voegen…
Setlist: Something in my mouth – I want love – Marvin & Miles – Dish of the day – Berlin beat – Language of the blues – Yo que pasa – Almost there – Summertime – Something like that – Come to the ball – Thirty somethin – Matter of time – More than madly – Medicine – Black Jack – Boogie – Beautiful day
Gare du Nord – 013 (Tilburg) 23/05/2013
[AFG_gallery id=’30’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00