Home » Gare du Nord – Paard van Troje (Den Haag) 09/10/2014

Gare du Nord – Paard van Troje (Den Haag) 09/10/2014

door Patrick Spruytenburg
160 views 2 minuten leestijd

Tekst: Elvira Parlevliet
Een verwachtingsvol publiek is samengekomen in het paard van Troje in Den Haag. Klaar om de clubtour undressed van Gare du Nord te gaan beleven.
2014-10-09 - gare du nord - 012De band laat even op zich wachten… plankenkoorts ? Want er is een nieuwe bezetting en het publiek is daar nieuwsgierig naar. Om 20.40 uur gaat het dan toch allemaal beginnen. We zien een zeskoppige band bestaande uit Dorona Alberti, als het vertrouwde gezicht, bijgestaan door Frank Montis (toetsen/zang), Aron Raams ( gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon), Guus Bakker ( gitaar) en Marc Schenk (drums).
Even vraagt men zich af of deze band het vertrouwde Gare du Nord geluid kan evenaren. Maar al gauw blijkt dat geen issue meer. Deze inmiddels volledig op elkaar ingespeelde muzikanten, die ook nog eens kunnen zingen, zetten een gare du Nord neer van een ander kaliber. De stijl is vuig, minder gepolijst.
Vooral met Frank Montis heeft de band een aanwinst qua stem. Hij blaast de oudere songs op spectaculaire wijze nieuw leven in. Zo horen we Voodoo, Ride on en Sold my soul, voorbij komen. Ook horen we een aantal nieuwe songs met daarin de, altijd heerlijke, vocale uitspattingen van Dorona gecombineerd met de stem van Frank. Eventueel nog ondersteund door een achtergrond zang van de andere heren. Avalanche of dreams, Live my life, Gimme that sexy thing, Speak your mind, Words without meaning en State of mind, zijn nieuwe nummers waarvan ik hoop dat er snel een nieuw album van de band komt!
De mediterrane, temperamentvolle Dorona zingt en swingt er weer op los en het dansende en genietende publiek houdt van haar. De muzikanten hebben het naar hun zin, dat is te zien aan de onderlinge interactie op het podium. Ook krijgt elke muzikant de kans om z’n kunstje te laten zien; we genieten van de gitaarsolo’s van Aron, de saxofoon van Floris en ook Marc krijgt z’n eigen minutes of fame op de drums.
Na een ruim twee uur spetterende show, zijn we allemaal vergeten dat we er eventjes op moesten wachten en worden we ook nog op een toegift getrakteerd; het op de situatie van toepassing zijnde we still grow.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00