Home » Ghost – Phantomime

Ghost – Phantomime

door Xander Pas
1,6K views 3 minuten leestijd

Phantomime is de tweede covers EP van Ghost. De vorige EP bestond uit onder andere If You Have Ghosts van 13th Floor Elevators frontman Roky Erickson, de EP was hier dan ook naar vernoemd. Toen Phantomime werd aangekondigd werd ik in eerste instantie enthousiast, de vorige EP beviel me erg goed. Echter, toen ik de Jesus He Knows Me cover hoorde was dat enthousiasme al snel voorbij. Toch was ik benieuwd en besloot ik de vijf covers een kans te geven.

Ik ben groot fan van de Amerikaande band Television, See No Evil is een klassieker afkomstig van het welbekende Marquee Moon. Ghost maakt dit nummer eigen, met de energie die ik van ze gewend ben. Deze cover beloofd veel goeds voor de rest van de EP. Dat dacht ik althans, zodra ik Jesus He Knows Me weer hoorde verloor de band mijn aandacht even, om vervolgens sterk terug te komen met het fenomenale Hanging Around van The Stranglers. Hugh Cornwell deed het vocaal gezien beter, al is dit zeker geen verkeerde cover. De stem Tobias Forge brengt het nummer niet zo overtuigend als het origineel. Al denk ik dat ik naarmate ik deze EP vaker zal beluisteren meer waardering ga krijgen voor deze versie. Instrumentaal klinkt het dan wel weer groots, misschien niet zo energiek als het origineel, iets nieuws brengt het wel. Fijn gitaarwerk ook.

Dat de leden van Ghost fan zijn van Iron Maiden zal niemand iets verbazen gok ik. Deze cover van Phantom of the Opera is zalig, alsof het nummer voor Ghost geschreven was. Wederom groots instrumentaal, wat dit nummer goed doet. Als enorme Paul Di’Anno-era Maiden fanaat prefereer ik ook hier het origineel, al zal deze versie net zo vaak gedraaid worden bij mij thuis als de Iron Maiden klassieker wat in 1980 op hun debuut plaat verscheen. Mooi hoe Tobias Forge met zijn vocalen lijkt te spelen en de band dat mooi complimenteert. Dit nummer zou ik graag eens live horen bij een volgend Ghost concert. Toch wel het hoogtepunt van de EP. Tina Turner’s We Don’t Need a Hero is ook op deze EP te vinden. Ook van deze cover ben ik nog niet helemaal overtuigd. Een prima nummer, echter zal dit geen nummer zijn wat ik vaak zal draaien.

Voor de grote Ghost fanaten die alles van de band verzamelen zal dit ongetwijfeld een mooie toevoeging aan de collectie zijn. Het meest recente album van Ghost, Impera, beviel me erg goed. Echter doet deze EP me niet veel. Over twee van de vijf covers ben ik erg te spreken, die zal ik zonder twijfel vaker gaan luisteren. Dat gezegd hebbende, voegt deze EP in mijn ogen niet veel bijzonders toe aan de fantastische discografie van Ghost.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00