Home » Even bijpraten met Legion of The Damned

Even bijpraten met Legion of The Damned

door Jochem van der Steen
4,6K views 3 minuten leestijd

Ik had even de tijd om op Graspop te praten met Fabian en Twan van de Nederlandse death/thrash giganten Legion Of The Damned.

Hoe is het nieuwe album, Poison The Chalice ontvangen?

Heel goed, vol lof eigenlijk. Hij doet het nog beter dan gehoopt eigenlijk. Hij heeft supergoede reviews gekregen en staat nummer zeven in de Duitse charts.

Over Duitsland gesproken. Het lijkt er op dat jullie meer in  het buitenland dan Nederland optreden. Is dat bewust?

Het idee is een beetje dat we in Duitsland een grotere fanschare hebben dan in Nederland. Hier doen we het ook wel leuk hoor en bij clubshows hebben we veel en leuk publiek maar we willen het niet plat spelen. Toen we jong waren had je ook van die bands die over altijd speelden, dat maakte het minder bijzonder. Dus we spelen wel in Nederland maar houden het lekker schaars.

Pas geleden speelden jullie een thuiswedstrijd in Venlo. Hoe was dat?

Super, het was bijna uitverkocht. En we hadden twee andere Limburgse bands al voorprogramma. Het was vanaf het begin al volle bak, iedereen was mooi op tijd binnen voor de support bands. Dat is ook niet altijd zo.

Zit er veel verschil tussen de setlist van een clubshow en die van een festivalshow?

Op een festival mag je korter optreden, dus de setlist is wel wat ingekort. Maar we zijn hier natuurlijk ook om The Poison Chalice te promoten dus daar spelen we zeker wat nummers van. Verder zal het een mooie mix van oud en nieuw zijn.

Wat staat er qua optredens nog op stapel en hoe combineren jullie dat met je dagelijks werk?

De volgende show is begin juli alweer, Rockhard. Dan is Area 53 in Oostenrijk, Masters of Rock, Wacken, Sumber Breeze en nog veel meer. Gelukkig zijn de meeste optredens in het weekend. Soms moeten we wel een dagje vrij nemen om te reizen of bij te komen. Maar het is vooral een kwestie van weinig slapen. Of overuren maken om te compenseren en salaris inleveren voor vrije dagen.

Hebben jullie op een festival ook nog tijd zelf wat bands te checken?

Heel kort maar. Er zijn interviews te doen, voorbereidingen te treffen en snaren te verwisselen. Dus een beetje op en neer lopen kan wel, maar je hebt niet de rust om een hele show af te kijken.

Foto: Ton Dekkers (Interdependent Photos)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00