Home » Golden Earring – 013 (Tilburg) 01/05/2014

Golden Earring – 013 (Tilburg) 01/05/2014

door nathalie@rockportaal.nl
314 views 4 minuten leestijd

The3rdMan
Het is niet de eerste keer dat The3rdMan het voorprogramma van Golden Earring verzorgt. De 3-mans formatie bestaande uit Jo de Rock ( zang en gitaar ) , Carlos Lake op de basgitaar en Richie Bleijenberg achter de drums, waar voorheen Guzz zat, de ex-drummer van Herman Brood.
The3rdMan 2-BorderMakerThe3rdMan speelt vrij stevige rock, afgewisseld met een enkel rustig nummer. The3rdMan timmert al een paar jaar aan de weg en er komt dan ook een EP uit en op 16 Mei de eerste single genaamd Push ,wat denk ik een goede keuze is uit hetgeen wat ze in de 013 hebben laten horen. De mannen stralen ook energie uit op het podium wat ook terug te horen is in de muziek.
 
 
Golden Earring
De zaal is inmiddels flink gevuld met fans van jong tot “oud”. Het is niet raar dat de leeftijd van het publiek gemengd is, Golden Earring gaat immers al 50 jaar mee en krijgen nog steeds jonge fans erbij. De show wordt geopend met Vince Taylor gevold door In my house, welke vroeger overigens gezongen werd door de eerste zanger van de toen nog “Golden Earrings” ; Frans Krassenburg.
Golden Earring 10-BorderMakerVan het nieuwste album Tits’n Ass worden Identical , My Little Time Bomb en Still Got The Keys To My First Caddilac gespeeld. De sfeer zit er goed in, frontman Barry Hay vraagt of Tilburg Happy is, hij had die avond iets op tv gezien over Happy Tilburg. Hij vervolgt met ” It is a good night for Rock ‘n Roll” en Another 45 Miles wordt ingezet. Waarna nog een paar klassiekers volgen als  The Devil Made Me Do It  en Twilight Zone. Op het podium is goed te zien dat de heren goed gehumeurd zijn. Na When The Lady Smiles is het tijd voor het rustige Going To The Run welke uit volle borst wordt meegezongen door de fans die vooraan staan.
Golden Earring 9-BorderMakerBertus Borgers is ook weer van de partij. Geregeld speelt hij mee op de saxofoon , zo ook met het nummer She Flies welke energiek van het podium af knalt. Op zulke momenten is het dan ook niet te zien dan de heren allemaal al rond de 65 zijn. Het is topsport wat ze daar presteren.
Long Blond Animal en Johhny Make Believe , waarvoor George Kooymans zijn akoestische gitaar tevoorschijn heeft gehaald ,mogen uiteraard niet ontbreken. Evenals de basssolo van Rinus Gerritsen en hun toch wel grootste hit  Radar Love. De extra lange uitvoering van Radar Love met daarin de drumsolo van Cesar Zuiderwijk doet het publiek goed. Het is bijna het einde van het spetterende optreden, maar niet voordat de mannen stralen hun publiek van die avond toelachen welke luid applaudiseerd en deze rockers toejuicht. Ze maken een diepe buiging en verdwijnen. Maar ” de Earring” gaat niet naar huis zonder een toegift van maarliefst 3 nummers. Het rustige The Beauty and The Beast wordt ingezet vervolgd door Back Home, waarvoor Barry Hay de dwarsfluit weer voor de dag heeft gehaald. Als laatste wordt  Holy Life gespeeld waarbij het publiek nog een keer compleet uit zijn dak kan gaan. Golden Earring laat in 013 weer eens zien waarom ze de beste en langst bestaande rockband zijn van Nederland.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00