Home » H.I.M. – Poppodium 013 (Tilburg) 12/12/2017

H.I.M. – Poppodium 013 (Tilburg) 12/12/2017

door Lisanne van Opstal-Damen
409 views 2 minuten leestijd

Vanavond staat in het teken van het laatste Nederlandse concert van het Finse HIM. Zij bundelen hun kracht met het Amerikaanse Biters om er een top avond van te maken. Het weer is gelukkig wat beter dan een dag eerder, maar helaas is door de enorme wachtrij voor de 013 lang niet iedereen op tijd binnen voor het voorprogramma.
Biters trapt de avond stipt om 8 uur af met een set van 40 minuten vol met afwisselende rock songs. De band die afkomstig is uit Atlanta Georgia weet het publiek goed op te zwepen. Je hoort diverse invloeden in hun muziek, old school rock aangevuld met de modernere drum sounds die je soms doen denken aan o.a. Muse. Zanger en gitarist Tuk heeft een goede interactie met het publiek en zingt alle nummers zuiver weg. Soleren op zijn gitaar kan hij ook erg goed. De nummers die de band speelt variëren van vlotte rock songs naar rustigere meer ballad achtige nummers. Het publiek is enthousiast over de band en de zaal die zich van vol naar overvol vult is lekker op dreef al na een paar nummers van de set. Het is een strakke band die zeker aan te raden is voor de rock liefhebbers onder ons.
Dan is het tijd voor de show van HIM. Daar hebben we allemaal op gewacht. Wat jammer dat de band zeker in het begin van de set erg tegen valt. Zanger Ville Valo is heel erg nonchalant en laat zelfs zijn microfoon vallen als hij er achteloos mee staat te friemelen en drummer Jukka Kröger is ook niet strak te noemen. Gelukkig wordt de band vanaf de tweede helft van de show beter. Dat kunnen we over de verlichting helaas niet zeggen. Door de bak licht van achter is de band amper te zien, dat draagt niet echt bij aan een goede show. Het publiek is in de tweede helft van de set heel enthousiast en iedereen zingt mee met de vele bekende nummers. Vooral Wicked Game, Join me in Death, Heartkiller en The Funeral of Hearts worden luidkeels meegezongen. Al met al heeft het publiek genoten van de avond. Het laatste concert van HIM op Nederlandse bodem viel tegen, maar toch had ik het voor geen goud willen missen.
Setlist HIM: Buried Alive by Love, Heartache Every Moment, Your Sweet Six Six Six, The Kiss of Dawn, The Sacrament, Tears on Tape, Rip Out the Wings of a Butterfly, Gone With the Sin, Soul on Fire, Wicked Game (Chris Isaak cover), Killing Loneliness, Poison Girl, Bleed Well, Heartkiller, Join Me in Death, Stigmata Diaboli, In Joy and Sorrow, Right Here in My Arms, The Funeral of Hearts, Encore: Rebel Yell (billy idol cover)


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00