Home » Hällas interview

Hällas interview

door pim@rockportaal.nl
123 views 3 minuten leestijd


De kans om met één van de leden van Hällas te spreken over het prachtige nieuwe album ‘Conundrum’ laten we natuurlijk niet liggen. Hieronder het interview met drummer Kasper Eriksson.
Is Conundrum een ​​conceptalbum en zo ja, wat is het concept?
Conundrum is het derde en laatste hoofdstuk van een trilogie. Het gaat over een voormalige tempelier op zoek naar antwoorden over de grote mysteries van zijn bestaan. De saga zelf gaat over verschillende onderwerpen, maar de ridder is onze hoofdpersoon en zijn pad is het hoofdverhaal.
Aangezien jullie muziek en teksten vol fantasie / sciencefiction zijn, wat voor situaties / muziek / films / boeken waren de inspiratie voor dit album?
We zijn allemaal grote fans van verschillende soorten popcultuur. Onze grootste invloed is waarschijnlijk oude muziek, maar onze lyrische thema’s zijn natuurlijk geïnspireerd door oude films, boeken en verschillende spellen. We zijn geïnspireerd door de dingen die we leuk vonden terwijl we  opgroeiden.
Hoe is een geniaal nummer als Blinded By The Emerald Mist ontstaan?
Dit nummer is het resultaat van een aantal riffs en melodieën die we al een tijdje bij ons droegen. Het is een goed voorbeeld van hoe vaak we onze liedjes schrijven, met plotselinge overgangen en veel ingrediënten.
Hoe kwamen jullie op de albumtitel?
“Conundrum” is een verwijzing naar het leven van de hoofdpersoon. Hij probeert de mysteries op te lossen en hij is bereid ver te gaan voor de antwoorden.
Vertel eens wat over Carry On?
We voelden dat we een zo divers mogelijk album wilden maken en daarom hadden we een ​​melodie nodig had die meer op een popbasis was gebouwd dan veel van onze andere nummers. We proberen zoveel mogelijk muzikale elementen te gebruiken.
Wat herinner je je het meest duidelijk over het opnemen van dit record en waarom?
Alleen al het feit dat ik samen met mijn beste vrienden in een echt mooie opnamestudio deed waar ik het meest van geniet, is het onthouden waard. Twee weken boordevol emoties. We voelden zowel vreugde als druk, maar ik ben echt blij met het album.
Hebben jullie contact gehad met Fenriz? Wat zei hij over de plaat?
We hebben geen contact gehad met Fenriz, maar we hoorden dat hij genoot van onze eerste twee platen.
De jaren 80 make een grote comeback in de popcultuur met onder andere Stranger Things en de terugkeer van cassettes. Wat voor soort memorabilia uit de jaren 80 moeten we nooit vergeten en waarom niet?
Ik denk dat alle culturele geschiedenis even belangrijk is en zo goed mogelijk moet worden bewaard, zodat iedereen het verleden kan verkennen om iets te vinden dat hij leuk vindt.
Jullie spelen in De Melkweg in Amsterdam! Wat zijn je plannen op die dag?
We hebben nog geen plannen, maar ik weet zeker dat het leuk zal zijn omdat het onze eerste keer is dat we in Amsterdam spelen!
Wat is je favoriete album van 2019?
Ik vond het nieuwe album van Opeth erg leuk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00