Home » Hugh Cornwell + Light by the Sea – Uden (De Pul) 14/5/2023

Hugh Cornwell + Light by the Sea – Uden (De Pul) 14/5/2023

door Xander Pas
1,1K views 3 minuten leestijd

Toen ik hoorde dat Hugh Cornwell bij de Pul zou gaan spelen, leek dit me het perfecte moment om kennis te maken met deze zaal waar ik al veel over had gehoord. In eerste instantie zou ik Coven hier gaan zien, dat ging echter niet door. Het voorprogramma was Light by the Sea, een band waar ik eerlijk gezegd nog niet mee bekend was.

Na een busrit richting Uden liepen we naar de Pul waar we nog even moesten wachten totdat de deuren open gingen. Een groepje fans van Hugh stond ook al klaar voor het concert en we maakten even een praatje. Toen het tijd was om naar binnen te gaan kwamen we bassist Dylan van der Grift tegen, ik ken Dylan sinds het begin van zijn vorige band, Vitamin B12. Inmiddels speelt hij bass in Light by the Sea en zagen we hem al snel het podium opkomen met de andere bandleden. De set werd goed ontvangen door het publiek en zelf was ik ook aangenaam verrast. Een kritiekpunt wat ik even moet benoemen was het geluid in de zaal. De band kon hier niets aan doen, al was het wel jammer dat hierdoor de vocalen wegvielen. Dit probleem was bij de set van Hugh Cornwell niet opgelist helaas. Wat ik van de zang kon horen klonk erg goed. De band was enthousiast, speelde een strakke set en had een leuke interactie met het publiek. Na de show was er nog tijd voor een praatje en was de band zo vriendelijk om mijn CD te signeren. Duidelijk een band met talent en passie, een waardig voorprogramma.

Vervolgens kwam Hugh Cornwell het podium op. Ik stond helemaal voorraan en genoot enorm van zijn solo set. Ondanks dat ik voornamelijk bekend ben met zijn Stranglers periode, kende ik een deel van de set al en heb ik vele mooie nieuwe nummers mogen ontdekken. Hugh was nog goed bij stem en wederom speelde de band vol energie en enthousiasme. Het meest recente album van Cornwell, “Moments of Madness” kende ik nog niet. Die kennismaking kwam helemaal goed met deze set, aangezien een groot deel van deze nummers live werden gespeeld. Tussendoor vertelde Hugh verhalen over de nummers en bedankte hij het publiek voor het komen. Na “When I Was a Young Man”, waar het publiek uit hun dak ging, was het tijd voor een pauze. Na de pauze zou Cornwell een Stranglers set spelen, helaas had ik een bus te halen.

Dit was een mooie avond en een fijne kennismaking met de Pul. De sfeer was goed, het publiek ging los en de bands waren energiek. Ik heb me van begin tot eind enorm vermaakt en kijk er naar uit om beide bands nog een keer live te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00