Home » In this moment – 013 (Tilburg) 18/06/2018

In this moment – 013 (Tilburg) 18/06/2018

door Patrick Spruytenburg
146 views 2 minuten leestijd

De shows van het Amerikaanse In this moment staan er om bekend een visueel spektakel te zijn. Voeg daar de extravagante verschijning van zangeres Maria Brink aan toe, die als burleske blikvanger de vrouwelijke variant van Marilyn Manson is en een spetterende show is gegarandeerd. En vanavond ben ik hier voor het eerst live getuige van!
Door een vertraging van de trein moet ik het begin van de show missen. Als ik de zaal binnen loop, staat Maria net met het nodige spektakel en een CO2-kanon in de hand een flinke hoveelheid rook de zaal in te blazen. Het is meteen duidelijk dat hier iets meer gebeurt dan een aantal muzikanten die statisch op hun plek een setlist afwerken. Met veel enthousiame gris ik mijn camera uit de tas om dit vast te gaan leggen. En ondertussen ben ik natuurlijk ook benieuwd of de show geen compensatie is voor een slechte live performance.
In this moment is een vijfkoppige band, maar het is toch eigenlijk de zangeres en haar co-entertainer waar de volgspot continu op gericht is. De vier heren die voor de muzikale ondersteuning zorgen, doen hun werk letterlijk onopvallend in het donker, op de uitzondering van het benoemen van de bandleden en een drumsolo na. Op het midden van het podium staat een doek waardoor Maria na ieder nummer verdwijnt. Tevens verschijnen er een aantal stagehands op het podium voor een korte ombouw, en vervolgens verschijnt de zangeres opnieuw in een nieuwe outfit en klaar voor de volgende act. Dit omkleden / ombouwen zorgt er voor dat het tempo wel uit het optreden gehaald wordt, maar dat schijnt het uitzinnige publiek niet te deren. Front row zijn een groot aantal uitgedoste fans te zien die van begin tot einde helemaal uit hun dak gaan. Deze show heeft wat ik zelf belangrijk vind voor een goede concertavond: er heerst een opgewonden sfeer in de zaal.
Waar ik stiekem op gehoopt heb, blijkt ook uit te komen: het visuele spektakel is geen compensatie voor een gebrek aan kunde om een live show neer te kunnen zetten: het is juist een perfecte aanvulling op een retestrakke live show. Waarbij ook nog opgemerkt dient te worden dat de bassist van de band vanavond afwezig is vanwege privé omstandigheden.
Als je artiest bent, ben je entertainer. Op het podium dien je je publiek te vermaken. En dat is precies wat hier vanavond gebeurde.
Setlist: Blood – River of fire – Adrenalize – Roots – Lay your gun down – Monster jam – Black wedding – In the air tonight – Big bad wolf – Oh lord – (encore) Whore.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00