Home » Inception Of Eternity – Last Exit To The Past

Inception Of Eternity – Last Exit To The Past

door Edwin Knip
172 views 1 minuten leestijd

Uptempo gothic rock in een subtiele mix met symfonische metal.
Het tweede albm van Inception Of Eternity onder leiding van zangeres SINtana en zanger Ken Pike. Het hele album telt maar liefst vijftien nummers en duurt langer dan een uur. From The Evil Inside kent korte rauwe gitaar riffs en zware drumslagen. De zang brengt somberheid en er zit een flinke dosis elektronica in de muziek. Met Blunt Blade wordt het strakker maar ook de inbreng van de toetsenpartijen wordt flink opgevoerd. Daar overheen giet de band dan een paar stevige gitaar riffs en koorzang.
Het eerste album was een verrassende kennismaking met deze band, maar ook op het tweede album weten de leden te overtuigen. Het melodieuze The Cradle Of Darkness is als single uitgebracht, het is een mooi symfonisch nummer met heldere zang en donkere gitaarlijnen. Ook Wrong Savior leunt zwaar op de donker aangezette gitaar. En zo volgen meer nummers, Shame And Fears, One Day, Sacrifice, allemaal donkere onheilspellende nummers.
Met het titelnummer Last Exit To The Past wordt het iets minder donker. De nadruk ligt wat meer op de symfonische kant dan op de gothic rock. De zang is wat helderder maar de koortjes blijven. Het album sluit af met het prachtige Swan Song waarbij het tempo naar beneden is gehaald en breekbare vocalen uitwaaieren boven een minimale instrumentale begeleiding. Gaandeweg het nummer zwelt het aan, de drums en gitaren worden sterker en het nummer wordt iets steviger.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00