Home » Grande Royale – Carry On

Grande Royale – Carry On

door Edwin Knip
457 views 1 minuten leestijd

Op het nieuwe album van Grande Royale staan 11 uptempo rock nummers.
De uitvoering is eenvoudig, terug naar de basis, niet te moeilijk met de productie en zorgen dat je sterk en goed in het gehoor liggend materiaal kunt laten horen. Lekker baswerk, stevige drums en snel gitaarwerk worden gecombineerd in de door de jaren negentig rock geïnspireerde nummers.  Het album is door de bandleden zelf geproduceerd.
Zanger Gustav Wremer zingt met meer rauwheid in zijn stem, vergeleken met de eerdere nummers. Op het vorige album werd nog geëxperimenteerd met instrumenten en geluiden om wat onverwachts te maken. Met het album Carry On ligt de focus op wat de band het best kan, smerige garage rock. De band wist in het verleden diverse grote namen te strikken voor een gastoptreden op een album en op dit album is het niet anders. In het nummer Just As Bad As You horen we de vocalen van Dregen (Hellacopters, Backyard Babies.
Het hele album duurt amper een half uur waarin elf korte, stevige nummers voorbij komen. Het pompende Let It All Go, het stuwende Not The Same en ga zo maar door. De band houdt het tempo er goed in met Headbanger’s Ball, Ain’t Got Soul en Troublemaker. Voor fans van stevige gitaar- en garagerock is het gewoon een half uur lang smullen geblazen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00